Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ostapenko satricina tenisa pasauli un uzvar French Open finālā!

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien pārrakstīja Latvijas sporta vēsturi, triumfējot Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā.

Sezonas otrajā Grand Slam turnīra titula cīņā vien 20 gadus vecā Latvijas tenisiste ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo Rumānijas tenisisti Simonu Halepu.

Šis kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē.
 

Aizvadītajā mačā Ostapenko bija iedzinējos ar 4-6, 0-3, turklāt pretiniecei bija vairākas breikbumbas, bet ļoti līdzīgā cīņā viņa spēja atspēlēties un triumfēt.

"Nespēju noticēt, ka 20 gadu vecumā triumfēju turnīrā, man ļoti patīk šeit spēlēt. Man nav vārdu, šis bija mans sapnis," pēc triumfa kortā pauda Ostapenko. "Zināju, ka Simona ir lieliska spēlētāja. Centos spēlēt agresīvi, kaut kļūdījos, turpināju spēlēt agresīvi."

"Kad biju bērns, skatījos šī turnīra spēles un sapņoju par to, nevaru noticēt, ka tagad pati esmu to paveikusi," teica Latvijas tenisiste.

Triumfējot turnīrā, Ostapenko nopelnīja 2000 WTA ranga punktus un nākamajā nedēļā pasaules rangā pakāpsies uz 12.vietu. Pirms šī turnīra viņa rangā bija 47.pozīcijā. Viņa tagad arī sasniegs Latvijas dāmu tenisistu rekordu, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Zīmīgi, ka nākamnedēļ ranga labāko divdesmitniekā būs divas Latvijas tenisistes, 19.vietu ieņemot Anastasijai Sevastovai.

Par panākumu Ostapenko nopelnīja divus miljonus eiro, bet visā līdzšinējā karjerā kopā viņa bija saņēmusi vien nedaudz virs miljona eiro.

Zīmīgi, ka līdz šim karjera bija bez WTA tituliem un pirmo šādu balvu sportiste ieguvusi uzreiz visaugstākā līmeņa Grand Slam sacensībās.

Halepa, triumfējot šajā turnīrā, būtu kļuvusi par jauno WTA ranga līderi, bet tagad pirmo pozīciju saglabās vāciete Angelika Kerbere. Viņa Francijas atklātā čempionāta finālā spēlēja otro reizi un cieta otro neveiksmi.

Spēles pirmajā geimā Ostapenko dominēja pie Halepas serves, bet spēle ātri izlīdzinājās un kopumā Latvijas tenisistes ļoti agresīvā spēles stila dēļ ritēja kā pa viļņiem. Halepa pārņēma vadību ar 2-1, bet pēc tam atkal Ostapenko bija priekšā ar 3-2, kam sekoja "sausā" zaudēts savas serves geims un 3-3.

Līdzīgā septītajā geimā Halepai tomēr izdevās noturēt savu servi, bet ceturtajā geimā Ostapenko uzvarēja pēc ļoti skaistas un ilgas izspēles. Kaut nākamajā geimā Halepa gandrīz tikai aizstāvējās, viņai izdevās noturēt servi, bet turpinājumā rumāniete vēlreiz salauzas Ostapenko servi un triumfēja pirmajā setā ar 6-4.

Pirmajā setā Ostapenko pieļāva 23 nepiespiestās kļūdas, kamēr Halepa tikai divas, tomēr viņa bija daudz labāki rādītāji citos datos un tīri uzvarētajās izspēlēs viņa bija priekšā ar 14 pret 1.

Otrais sets sākās gandrīz identiski pirmajam, jo Ostapenko pie pretinieces serves izvirzījās vadībā ar 40:0, tomēr turpinājumā Halepa sāka labi spēlēt, uzvarot nākamajās sešās izspēlēs. Otrais geims izvērtās ļoti ilgs, tomēr Ostapenko uzvedībā sāka parādīties noguruma pazīmes un viņa nokļuva iedzinējos ar 0-2. Nākamajā geimā Ostapenko vairākkārt iesita bumbiņu tīklā un, kaut gandrīz ieķērās, tas neizdevās, rezultātam kļūstot 0-3.

Ceturtajā geimā rezultāts vēl bija 0:30, tomēr šajā brīdī jau Halepa sāka izskatīties nogurušāka. Šajā geimā Halepai bija arī trīs breikbumbas, tomēr Ostapenko tās atspēlēja un vēl pēc pāris minūtēm rezultāts jau bija neizšķirts 3-3.

Septītajā geimā Ostapenko vēlreiz lauza pretinieces servi un jau pārņēma vadību ar 4-3, pēc geima arī emocionāli ceļot rokas gaisā un uzkurinot skatītājus. Mačā lielākajā daļā geimu uzvarēja uzņēmējas un astotajā geimā Halepa pie pretinieces serves panāca 4-4, tomēr uzreiz nākamajā geimā Ostapenko bija labāka "sausā" un atkal aizskrēja priekšā ar 5-4, bet pēc tam noturēja savu servi, triumfējot setā ar 6-4.

 

Top komentāri

Anatolijs
A
Vai Jūs spējat noticēt tam, kas tikko notika Parīzē ?! Es vēl nē...
Arti_Polija
A
Historic moment for LATVIA!!! 20 years Alona Ostapenko from Riga won French Open title!!!! This is the biggest sport achievement in independent history of country!!!National anthem of Latvia in Paris- wonderful moment:) BRAVO ALONA, BRAVO LATVIA!!! GREETINGS FOR ALONA AND MY LATVIAN FRIENDS!!! ALONA PLAYS WONDERFUL, I HOPE WILL BE NEW NUMBER ONE:)
ARGO
A
Lepojamies!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi