Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ostapenko sezonas pirmajā mačā apspēlē bijušo pasaules pirmo raketi Plīškovu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Adelaidas WTA 500 turnīra pirmajā kārtā pieveica bijušo pasaules ranga līderi čehieti Karolīnu Plīškovu.

Ostapenko, kura turnīrā izlikta ar septīto numuru un WTA rangā ieņem 18.pozīciju, sezonas pirmajā mačā ar 6-1, 6-3 apspēlēja Plīškovu, kura rangā ir 31.vietā.

Ostapenko spēli sāka ar savu servi un uzvarēja 12 izspēles ilgušajā pirmajā geimā.

Ceturtajā geimā Plīškova divreiz kļūdījās izgājienos pie tīkla, ļaujot Ostapenko panākt 3-1, bet sestajā geimā čehiete raidīja bumbiņu pāri laukumam, nonākot iedzinējos ar 1-5.

Setu Latvijas tenisiste pabeidza ar netveramu servi - 6-1.

Otro setu ar servi sāka čehiete, abām spēlētājām uzvaras savas serves geimus līdz piektajam geimam, kad Ostapenko panāca 40:0. Uzvarēt gan izdevās tikai ar ceturto breikbumbu, uzreiz pēc Plīškovas serves bumbiņu raidot tieši pa sānu līniju.

Sestajā geimā Ostapenko atspēlēja breikbumbu, Plīškovai raidot bumbiņu autā, bet septītajā geimā panāca 5-2, kad čehiete nespēja dabūt bumbiņu pāri tīklam ar sitienu no neērtās puses.

Savas serves geimu gan Latvijas labākā tenisiste zaudēja "sausā", taču jau nākamajā geimā panāca divas mačbumbas pēc kārtas, izmantojot pirmo. Plīškovai mačs beidzās ar bumbiņas sitienu tīklā.

"Spēlēju diezgan labi, mentāli biju gatava cīņai un vēlējos uzvarēt," pēc mača komentārā skatītājiem teica Latvijas tenisiste. "Devu pretiniecei maz iespēju, un esmu priecīga šādi spēlēt."

Lai arī teicamās serves īpašniece Plīškova ieservēja trīs "eisus" pret Latvijas spēlētājas vienu, ar čehietes servēm Ostapenko tika galā gana labi.

Turklāt Plīškova laukumā trāpīja 70,2% pirmo servju, kamēr Ostapenko - vien 59,6%. Tomēr Ostapenko ar pirmo servi uzvarēja 74,2% izspēļu, bet čehiete - 54,5% izspēļu.

Izspēlēs pēc otrās serves Latvijas tenisistes pārsvars bija vēl lielāks (52,4%:28,6%).

Plīškovai bija trīs dubultkļūdas servēs, bet Latvijas pirmajai raketei - divas.

Ostapenko atspēlēja vienu no divām breikbumbām, bet Plīškova tika galā ar trim no astoņām breikbumbām.

Visā mačā Ostapenko uzvarēja 59 no 99 izspēlēm.

Par uzvaru pirmajā kārtā Ostapenko nopelnīja 55 pasaules ranga punktus.

Tenisistes savā starpā iepriekš bija tikušās astoņas reizes, trīs uzvaras svinot Latvijas tenisistei, piecas - čehietei.

Pēdējoreiz tenisistes tikās 2021.gadā, kad divas uzvaras svinēja čehiete. Viņa vispirms ar 6-7 (7:9), 6-4, 6-3 uzvarēja Štutgartes sacensību astotdaļfinālā, bet pēc tam ar 4-6, 7-5, 7-6 (7:1) bija pārāka Romas turnīra ceturtdaļfinālā.

Mača uzvarētāja otrajā kārtā spēlēs ar rumānieti Irinu Kamēliji Begu (WTA 34.).

Kopā ar savu pastāvīgo pārinieci ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Ostapenko startēs arī dubultspēlēs. Latvijas/Ukrainas duets, kas turnīrā izlikts ar otro numuru, pirmajā kārtā būs brīvs no spēlēm, bet otrajā tiksies ar amerikānietēm Keitlinu Kristiānu un Sabrinu Santamariju.

Iepriekšējais turnīrs vienspēlē Ostapenko bija oktobrī Gvadalaharas "WTA 1000" sacensības Meksikā, kurās viņa tika līdz trešajai kārtai.

Tikmēr Plīškova, kura iepriekšējo sezonu savainojuma dēļ sāka tikai martā, Gvadalaharas turnīrā zaudēja jau pirmajā kārtā, bet novembrī piedzīvoja divus zaudējumus Čehijas izlases sastāvā Billijas Džīnas Kingas kausā.

Turnīrs Adelaidā norisinās ārā uz cietā seguma kortiem. Turpat Adeilaidā nākamnedēļ norisināsies vēl viens "WTA 500" turnīrs, bet Oklendā un Hobārtā šajās nedēļās tiek aizvadītas "WTA 250" sacensības. No 16. līdz 29.janvārim Melburnā norisināsies sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi