Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko smags zaudējums Toronto turnīra astotdaļfinālā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Toronto WTA Premier 5 turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar rezultātu 2-6, 2-6 zaudēja čehietei Marijai Bouzkovai.

Ostapenko rangā atrodama 82.pozīcijā, bet Bouzkova ir deviņas vietas zemāk.

Par trešās kārtas jeb astotdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 105 WTA ranga punktus, kas ļaus veikt nelielu kāpumu rangā.

Ostapenko abos setos katrā divreiz zaudēja savas serves, bet pati nespēja nobreikot pretinieci. Latvijas tenisiste šajā duelī pieļāva desmit dubltkļūdas, kas īpaši šosezon bijis viņas klupšanas akmens.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Iepriekš turnīrā Ostapenko ar 6-3, 6-3 droši pārspēja francūzieti Karolīni Garsiju (WTA 22.) un dubultkļūdām bagātā duelī ar 6-2, 2-6, 6-4 pārspēja Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas (WTA 44.).

Tikmēr Bouzkova pēc kvalifikācijas pārvarēšanas pamatturnīra pirmajā kārtā ar 6-0, 6-1 sagrāva kanādieti Leilu Anniju Fernandesu (WTA 260.), bet nākamajā mačā ar 6-2, 7-5 pārsteidzoši pieveica sacensību septīto numuru Sloeinu Stīvensu (WTA 8.) no ASV. Tā viņai bija pirmā uzvara pār ranga pirmā desmitnieka tenisisti.

21 gadu vecā čehiete šosezon izcīnījusi 39 uzvaras un cietusi 22 zaudējumus, tiesa, panākumi lielākoties gūti WTA turnīru kvalifikācijās un ITF turnīros.

Ostapenko pirms došanās uz Toronto piedalījās turnīrā Jūrmalā, kur apstājās pirmajā kārtā. 2017.gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko bija cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, bet kopumā šosezon viņa izcīnījusi 14 uzvaras un piedzīvojusi 20 neveiksmes.

Latvijas tenisiste Coupe Rogers turnīrā trīs gadus pēc kārtas apstājās pirmajā kārtā, līdz ar to viņa šogad nopelnīja vairāk punktu nekā gadu iepriekš.

Turnīrā piedalījās arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 11.), kura turnīrā bija izlikta ar desmito numuru. Sevastova pirmajā vienspēļu kārtā ar 6-7 (5:7), 2-6 piekāpās ķīnietei Šuaju Džanai (WTA 35.).

Abas Latvijas vadošās tenisistes cieta zaudējumu dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēlēs.

Turnīrs Toronto notiek uz cietā seguma un ir vienas no sagatavošanās sacensībām ASV atklātajam čempionātam.

Top komentāri

Nuja
N
aĻONKA KĀ PARASTI...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi