Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ostapenko svin uzvaru Lincas WTA 500 sērijas turnīra ievadā; piektdien cīnīsies ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien svinēja uzvaru Lincas WTA 500 turnīra otrajā kārtā, bet piektdienas vakarā cīnīsies ceturtdaļfinālā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un sacensībās ir izsēta ar pirmo numuru, ar 3-6, 6-4, 7-6 (9:7) pieveica dānieti Klāru Tausoni (WTA 91.).

Spēli ar servi sāka Ostapenko, zaudējot pirmos četrus geimus - 0-4.

Astotajā geimā viņa ieguva divas breikbumbas pēc kārtas, izmantojot jau pirmo, un pietuvojās līdz 3-5, bet devītajā geimā Tausone ar pirmo setbumbu panāca 6-3.

Otro setu Latvijas pirmā rakete sāka ar "sausā" uzvarētu pretinieces serves geimu, taču jau nākamajā geimā ar to pašu atbildēja dāniete.

Piektajā geimā Tausone izmantoja pirmo breikbumbu, pēc brīža panākot jau 4-1 savā labā.

Nākamos piecus geimus uzvarēja Ostapenko, panākot trešo setu.

Izšķirošo setu Ostapenko sāka ar uzvarētu pretinieces serves geimu, taču zaudēja nākamajā geimā, bet pēc tam piekāpās ceturtajā geimā - 1-3.

Jau nākamajā geimā ar pirmo no divām breikbumbām viņa atspēlējās, sestajā geimā panākot 3-3.

Nākamos divus geimus uzvarēja Tausone, devītajā geimā tiekot arī līdz mačbumbai, taču Ostapenko ar trešo breikbumbu atspēlējās un pēc tam izlīdzināja rezultātu - 5-5.

Taibreiku ar servi sāka Tausone, abām tenisistēm līdz 13.izspēlei uzvarot izspēles ar savu servi. 13.izspēli uzvarēja Ostapenko, bet nākamajā izspēlē Tausone atspēlējās. Tomēr ar trešo mačbumbu uzvaru izcīnīja Ostapenko.

Ar uzvaru Ostapenko izcīnīja 108 pasaules ranga punktus.

Ostapenko trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā tiksies ar britu tenisisti Džoudiju Barredžu (WTA 102.), kura trešdien ar 6-3, 7-6 (7:5) apspēlēja beļģieti Žaklīnu Kristinu (WTA 89.).

Mačs būs kā trešais centrālajā kortā un sāksies ne ātrāk par plkst.18 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu un sacensībās ir izsēta ar pirmo numuru, bet viņas pretiniece ir ranga 102.pozīcijā. Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav spēkojušās.

21 gadu vecā Tausone Lincā vispirms svinēja divas uzvaras kvalifikācijas turnīrā, bet pēc tam pirmās kārtas spēlē ar 3-6, 6-3, 6-3 pārspēja itālieti Kamilu Džordži (WAT 68.). Ostapenko no pirmās kārtas mačiem bija brīva.

Ostapenko ar Tausoni 2021.gadā tikās Luksemburgas "WTA 250" sērijas turnīra finālā, trīs setos uzvarot dānietei. Tas viņai bija otrais un līdz šim pēdējais WTA turnīru uzvarētājas tituls karjerā.

Abām tenisistēm šis ir pirmais turnīrs pēc Austrālijas atklātā čempionāta, kurā Tausone tika līdz otrajai kārtai, bet Ostapenko aizvadīja par maču vairāk. Gada sākumā Latvijas tenisiste uzvarēja Adelaidas "WTA 500" turnīrā, septīto reizi uzvarot WTA vienspēļu turnīros, bet Tausone aizcīnījās līdz pusfinālam sacensībās Kanberā.

Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste šoreiz nestartē.

Turnīrs telpās Lincā norisinās cietā seguma kortos. 2019.gadā, kad Lincā bija "WTA 250" līmeņa turnīrs, Ostapenko aizcīnījās līdz finālam, kur trīs setos zaudēja amerikānietei Korijai Gofai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi