Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko Toronto turnīrā cīnās par vietu astotdaļfinālā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko trešdienas vakarā Toronto WTA Premier 5 turnīrā aizvadīs vienspēļu otrās kārtas maču ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu.

Mača sākums uz Grandstand korta ir paredzēts plkst.22 pēc Latvijas laika. Ostapenko rangā atrodama 83.pozīcijā, bet Pavļučenkova ierindojas 44.pozīcijā.

Iepriekš turnīrā Ostapenko ar 6-3, 6-3 droši pārspēja francūzieti Karolīni Garsiju (WTA 22.), bet viņas otrās kārtas pretiniece ar 3-6, 6-3, 7-5 pieveica pasaules devīto raketi Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Nākamajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar čehieti Mariju Bouzkovu (WTA 91.), kura otrajā kārtā ar 6-2, 7-5 pārsteidzoši pieveica sacensību septīto numuru Sloeinu Stīvensu (WTA 8.) no ASV.

Latvijas tenisiste pret Pavļučenkovu kopumā aizvadījusi četras spēles, izcīnot trīs uzvaras, tostarp vienu arī šogad Madridē uz māla. Zīmīgi, ka vienīgais zaudējums Krievijas sportistei bija šogad uz cietā seguma. Līdz ar to abas sportistes šosezon tiksies jau trešo reizi.

Krievijas tenisiste karjera laikā izcīnījusi 12 WTA titulus, tomēr šosezon trofeju virs galvas vēl nav izdevies celt. Pēdējo reizi tas notika pērnā gada maijā Strasbūras International raudzes turnīrā. Savukārt šosezon tenisiste 28 mačos izcīnījusi 14 uzvaras.

Ostapenko pirms došanās uz Toronto piedalījās turnīrā Jūrmalā, kur apstājās pirmajā kārtā. 2017.gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, bet kopumā šosezon viņa izcīnījusi 13 uzvaras un piedzīvojusi 19 neveiksmes.

Tāpat Ostapenko šajā turnīrā piedalījās arī dubultspēļu turnīrā, kurā spēlēja vienā pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku. Abas tenisistes dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 5-7, 0-6 piekāpās vācietei Jūlijai Gergesai un čehietei Karolīnai Pliškovai. Zīmīgi, ka pretinieces dubultspēļu rangā atrodas krietni zemāk nekā Latvijas/Ukrainas duets, attiecīgi 155. un 474.vieta. Tikmēr Ostapenko ieņem 31.vietu, bet Kičenoka 43.pozīciju.

Latvijas tenisiste Coupe Rogers turnīrā trīs gadus pēc kārtas apstājās pirmajā kārtā, līdz ar to viņa šogad jau nopelnījusi vairāk punktu nekā gadu iepriekš.

Turnīrā piedalījās arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 11.), kura turnīrā izlikta ar desmito numuru. Viņai pirmajā kārtā bija paredzēta cīņa ar ukrainieti Ļesju Curenko (WTA 34.), tomēr pretiniece atteicās no dalības turnīra.

Sevastova pirmajā vienspēļu kārtā pārsteidzoši ar 6-7 (5:7), 2-6 piekāpās ķīnietei Šuaju Džanai (WTA 35.). Tikmēr dubultspēlēs pārī ar Sofiju Keninu no ASV (WTA 136.) viņas ar 1-6, 6-3, 10-12 piedzīvoja zaudējumu rumānietei Ralucai Olaru (WTA 35.) un ķīnietei Janai Džaosjuanai (WTA 54.).

Turnīrs Toronto notiek uz cietā seguma un ir vienas no sagatavošanās sacensībām ASV atklātajam čempionātam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi