Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko trešajā setā sagrauj pretinieci un sarūpē Latvijai pirmo uzvaru duelī ar Slovākiju

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas dueļa pirmajā spēlē ar rezultātu 7-5, 6-7 (5:7), 6-1 pārspēja slovākieti Rebeku Šramkovu, izvirzot Latviju vadībā ar 1-0.

Ostapenko pirmajos piecos geimos neizmantoja trīs breikbumbas, turklāt sestajā geimā zaudēja savu servi, nonākdama iedzinējos ar 2-4. Nākamajā geimā viņa panāca 40:0, taču atkal neizmantoja trīs breikbumbas, kas pretiniecei ļāva iegūt jau trīs punktu pārsvaru. Atņemta slovākietes serve devītajā geimā ļāva Ostapenko turpinājumā panākt izlīdzinājumu 5-5. Turpinājumā viņa nobreikoja pretinieci un uzvarēja savu servi, kas ļāva panākt 7-5.

Otro setu Ostapenko iesāka ar trīs breikbumbu neizmantošanu, turklāt ceturtajā geimā zaudēja savu servi. Tiesa, nākamās divas pretinieces serves tika atņemtas, kas setā ļāva panākt 5-4. Nākamajā geimā Latvijas otrā rakete neizmantoja iespēja izservēt uzvaru mačā, zaudēdama savu servi. Abos nākamajos geimos uzvarēja servētājas, un seta liktenis izšķīrās taibreikā, kurā tenisistes apmainījās ar vairākiem breikiem, bet virsroku ar 7:5 guva Šramkova.

Trešo setu Ostapenko iesāka ar divu breikbumbu atspēlēšanu un turpinājumā lauza nākamās divas Šramkovas serves, panākdama 5-0. Lai gan slovākiete vienu punktu atguva, Latvijas tenisiste droši servēja par uzvaru mačā un panāca 6-1.

Ostapenko pirmajā mačā bija bija jātiekas ar Viktoriju Kužmovu, kura ir planētas 46.numurs, taču pretinieces pirms spēles mainīja pirmā dueļa dalībnieci.

Ostapenko ar Šramkovu pirms četriem gadiem tikās Kroiclingenas ITF 50 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfinālā, kur virsroku guva slovākiete.

Uzreiz pēc šīs cīņas laukumā dosies WTA ranga 11. pozīcijas īpašniece Anastasija Sevastova un Anna Karolīna Šmiedlova, kura ir pasaules 61. rakete. Viņas WTA tūrē savā starpā spēkojušās divas reizes, abās uzvarot Sevastovai.

No šīm tenisistēm pie WTA tituliem nav tikusi tikai Šramkova, kamēr titulētākās ar trim trofejām ir Sevastova un Šmiedlova. Tiesa, abas spējušas tikt tikai pie International raudzes trofejām, taču Ostapenko, kura pasaules tūrē guvusi divus titulus, 2017. gadā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas profesionālajā tenisā ir viens no četriem planētas prestižākajiem turnīriem.

Svētdien tenisistes samainīsies pretiniecēm, kā arī paredzēts dubultspēļu mačs Ostapenko/Sevastova pret Kužmovu/Šramkovu. Tiesa, svētdienas maču pāri vēl var mainīties.

Dueli Rīgā klātienē apmeklē arī Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) prezidents Deivids Hagertijs.

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāv arī Diāna Marcinkēviča (WTA 279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas. Latviju cīņā ved kapteinis Adrians Žguns.

Savukārt Slovākijas izlasi pārstāv arī Tereza Mihālikova (360.), kura Rīgā ieradās vien ceturtdien vakarā.

Veselības problēmu dēļ Slovākijai nepalīdz tās līdere Dominika Cibulkova, kura rangā atrodama 30. vietā, kā arī Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69. numurs.

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993. gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi