Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko trīs setu cīņā sasniedz Luksemburgas WTA turnīra ceturtdaļfinālu

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Luksemburgas WTA 250 sērijas turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-1 uzvarēja nīderlandieti Arianni Hartono.

Ostapenko WTA rangā ieņem 30.vietu un šajā turnīrā izlikta ar trešo numuru, bet viņas pretiniece ir reitinga 300.pozīcijā.

Iekļūšana ceturtdaļfinālā Ostapenko dod 60 WTA ranga punktus. 

Ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar francūzieti Alizē Kornē (WTA 72.), kura otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu (WTA 233.).

Ostapenko maču sāka ar zaudētu servi, bet pirmā seta turpinājumā atņēma pretiniecei trīs no četrām viņas nākamajām servēm, uzvarot ar 6-2. Otrajā setā viņa pēc breika piektajā geimā nonāca iedzinējos ar 2-4, taču sestajā geimā punktu atguva un panāca 4-4. Sekojošajā geimā pretiniece pie Latvijas tenisistes serves panāca 40:0, bet rīdziniece atspēlēja trīs breikbumbas, tomēr virsroku gūstot nīderlandietei.

Hartono servēja par uzvaru setā un, atspēlējot divas Ostapenko breikbumbas, panāca 6-4.Trešajā setā pēc divu breikbumbu atspēlēšanas trešajā geimā nākamajā Ostapenko nobreikoja pretinieci un panāca 3-1. Grūtā cīņā viņa atņēma nīderlandietei arī nākamo servi un turpinājumā septītajā geimā pielika punktu mačam - 6-1.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 6-2 apspēlēja Jūli Nīmeieri, kura pamatturnīrā iekļuva pēc divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanas un reitingā atrodas 133.pozīcijā

Tikmēr kvalifikāciju pārvarējusī nīderlandiete Arianne Hartono pirmajā kārtā ar 7-6 (7:5), 3-6, 7-6 (7:4) pieveica rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo vācieti Annu Lēnu Frīdzamu (WTA 126.). Kvalifikācijā viņa divos setos apspēlēja Vācijas tenisistes - ar ceturto numuru kvalifikācijā izsēto Tamāru Korpaču un Taisiju Mordergeri.

Aizpērn Ostapenko šī paša turnīra finālā ar rezultātu 6-4, 6-1 uzvarēja Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu. Pērn Luksemburga neuzņēma WTA sacensības, tādējādi viņai jāizstāv 2019.gadā izcīnītais tituls.

Hartono šis bija pirmais starts Luksemburgā WTA ranga turnīrā.

Ostapenko kortā pirms Luksemburgas turnīra nebija devusies gandrīz mēnesi. Medicīnisku iemeslu dēļ viņai gāja secen ASV atklātais čempionāts, bet pirms tam Latvijas tenisiste aizkļuva līdz Sinsinati "WTA 1000" astotdaļfinālam. Šovasar rīdziniece uzvarēja Īstbornas "WTA 500" turnīrā, izcīnot ceturto titulu karjerā.

25 gadus vecā Hartono šosezon cīnījusies vien Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, gada sākumā nespējot pārvarēt pat ITF W-25 sērijas turnīru kvalifikāciju. Vēlāk tika sasniegts W-25 sērijas turnīra pusfināls Portu un Hāgā, kā arī ceturtdaļfināls W-60 sērijas turnīrā Francijas pilsētā Biaricā.

Pēdējos četros W-60 sērijas turnīros gan tikai vienreiz tiks pāri pirmajai kārtai.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 26 no 41 spēles, bet Hartono WTA turnīros spēlējusi tikai Luksemburgā, kur viņai ir trīs panākumi četros dueļos.

Turnīrs Luksemburgā norisinās iekštelpās uz cietā seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi