Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko WTA rangā pakāpjas uz 29.vietu, Sevastova saglabā 65.vietu; Kontaveitai karjeras rekords

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko WTA pasaules rangā pakāpusies uz 29.vietu, Anastasija Sevastova saglabājusi 65.pozīciju, kamēr Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita pirmoreiz karjerā ielauzusies labāko desmitniekā.

Neviena no abām Latvijas pirmajām raketēm aizvadītajā nedēļā nespēlēja.

Latvijas trešā rakete Daniela Vismane pakāpusies par vienu vietu un ieņem 313.pozīciju rangā. Diāna Marcinkēviča atkāpusies par četrām vietām (358.), Kamilla Bartone - par divām (395.), Darja Semeņistaja par vienu (544.).

Trīs pozīciju kāpums padevies Sabīnei Rutlaukai (913.), bet kritumu par vienu pozīciju piedzīvojusi Margarita Ignatjeva (1032.), par piecām - Patrīcija Špaka (1083.), par trim - Anna Ozerova (1174.) un divām - Elza Tomase (1185). Līga Dekmeijere rangā pakāpusies par četrām vietām (1287.).

Līdere rangā joprojām ir austrāliete Ešlija Bārtija, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka. Divu Čehijas tenisitu cīņā par trešo vietu Barbora Krejčikova apsteigusi Karolīnu Plīškovu, bet savu vietu aiz viņām saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa.

Pēc ukrainietes Jeļinas Svitoļinas izkrišanas no pirmā desmitnieka (14.) par vienu vietu augšup pakāpusies grieķiete Marija Sakari un tunisiete Onsa Žabēra, bet sešām - igauniete Anete Kontaveita, kura ieņem astoto vietu un ir sasniegusi karjeras rekordu. Trīs vietu kāpums bijis pa spēkam vācietei Andželikai Kerberei, bet desmitnieku noslēdz poliete Iga Švjonteka.

No desmitnieka izkritusi arī šveiciete Belinda Benčiča (17.), kura atkāpusies par astoņām vietām, un Naomi Osaka no Japānas (13.), kurai kritums par trim vietām.

Otro nedēļu pēc kārtas panākumu turnīrā svinējusi igauniete Anete Kontaveita, sekmējot kāpumu rangā. Viņa Rumānijā uzvarēja Klužas-Napokas "WTA 250" turnīrā, izcīnot piekto titulu karjerā. Finālā viņa pieveica mājinieci Simonu Halepu, kura par spīti tam rangā piedzīvojusi kritumu par četrām vietām un atrodas 22.vietā.

Savukārt Itālijā "WTA 250" turnīrā Kurmajērā uzvarēja horvātiete Donna Vekiča, kura pakāpusies par 30 pozīcijām un ieņem 67.vietu. Viņas pretiniecei finālā dānietei Klārai Tausonei (WTA 46.) padevies trīs vietu kāpums.

Dubultspēļu rangā Ostapenko, kura oktobra priekšpēdējā nedēļā duetā ar čehieti Kateržinu Sinjakovu uzvarēja Maskavas "WTA 500" turnīra dubultspēļu sacensībās, rangā pakāpusies vēl par trim vietām un ieņem 20.pozīciju. Tikmēr Sinjakova ar kāpumu par vienu vietu šobrīd ieņem otro vietu rangā aiz Beļģijas tenisistes Elizas Mertensas.

Marcinkēviča rangā atkāpusies par divām vietām (278.), 17 vietu kāpumu piedzīvojusi Vismane (330.) un 132 - Bartone (445.). Par vienu vietu zemāk ir Sevastova (613.) un divām - Semeņistaja (742.). Triju pozīciju kāpums bijis Ignatjevai (985.), vienas vietas - Špakai (992.), kamēr 262 vietas zemāk nekā iepriekšējā reizē rangā ir Dekmeijere (1347.), un četras - Rutlauka (1668.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi