Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko zaudē Sinsinati WTA 1000 sērijas turnīra astotdaļfinālā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Sinsinati WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā piekāpās kādreizējai planētas pirmajai raketei Andželikai Kerberei no Vācijas.

Ostapenko, kas pasaules rangā ieņem 32.vietu, piekāpās Kerberei, kura pasaules rangā ir 21.pozīcijā, ar 6-4, 2-6, 5-7.

Pirmajā setā, ko ar servi sāka Ostapenko, bez breikiem iztika līdz desmitajam geimam.

Sestajā geimā divas breikbumbas bija Ostapenko, septītajā un devītajā - pa vienai - Kerberei, taču  tās palika neizmantotas.

Desmitajā geimā vācietei nekādi neizdevās trāpīt laukumā pirmo servi, un ar 16 izspēlēm setā garākais geims bija iezīmīgs ar Latvijas tenisistes uzbrukumiem un vācietes aizsargāšanos, sekmes kurā bija atkarīgas no Ostapenko spējas izšķirošās bumbas trāpīt laukumā. Ar ceturto setbumbu Ostapenko trāpīja laukumā bumbiņu uzreiz pēc Kerberes serves - 6-4.

Otrais sets sākās ar Ostapenko zaudētu pirmo savas serves geimu spēlē. Viņa deva pretiniecei divas breikbumbas pēc kārtas, Kerberei izmantojot jau pirmo un ar savu servi izvirzoties vadībā ar 2-0.

Piektajā geimā vēlreiz Vācijas tenisiste ieguva divas breikbumbas pēc kārtas, šoreiz realizējot otro un nākamajā geimā ar savu servi panākot 5-1 un uzvarot otro setu ar 6-2.

Trešajā setā, ko atkal ar savu servi sāka Ostapenko, Latvijas tenisiste uzvarēja abus pirmos savas serves geimus, bet otrajā geimā viņa uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, atspēlējot divus geimpunktus. Kerberei nepadevās pirmā serve, ko savā labā izmantoja Latvijas tenisa pirmā rakete.

Piekto geimu Ostapenko zaudēja "sausā" - 3-2, dodot iespēju Kerberei izlīdzināt rezultātu setā pēc savas serves. Tomēr pēc vācietes pirmās uzvarētās izspēles nākamajās četrās un geimā pārāka bija Latvijas tenisiste.

Septītajā geimā Latvijas tenisiste atspēlējās no 0:40, taču geimu beidza ar divām dubultkļūdām pēc kārtas - 4-3. Vāciete izmantoja iespēju izlīdzināt rezultātu, pašai servējot - 4-4.

Devīto geimu, pašai servējot, Ostapenko zaudēja, bet nākamo ar trešo breikbumbu uzvarēja - 5-5.

Nākamajās astoņās izspēlēs uzvarēja Kerbere, svinot panākumu setā ar 7-5 un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Abas tenisistes vienspēlēs savā starpā iepriekš bija tikušās divas reizes. 2018.gadā Vimbldonas čempionāta pusfinālā pārāka bija vāciete, bet šogad Romas "WTA 1000" sērijas turnīrā astotdaļfinālā uzvaru izcīnīja Ostapenko.

Ostapenko pirmajā kārtā ar rezultātu 7-5, 6-1 uzvarēja slovēnieti Tamaru Zidanšeku (WTA 39.), bet otrajā pie rezultāta 6-7 (2:7), 5-4 viņas pretiniece Dženifera Breidija no ASV (WTA 14.) traumas dēļ izstājās. Kerbere pirmajā kārtā ar 6-2, 6-2 apturēja grieķieti Mariju Sakari (WTA 26.), bet otrajā cīņā ar 7-5, 2-6, 6-5 pieveica pasaules piekto raketi no Ukrainas Jeļinu Svitoļinu.

Ostapenko pagājušajā nedēļā atgriezās kortā pēc starta Tokijas olimpiskajā spēlēs un zaudēja Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā. Pirms Vimbldonas turnīra, kur tika piedzīvots zaudējums trešajā kārtā, viņa uzvarēja Īstbornas "WTA 500" sacensībās.

Kereberei šis ir pirmais turnīrs pēc veiksmīgi aizvadītās sezonas uz zāles seguma, kur viņa uzvarēja Bādhomburgas turnīrā, izcīnot savu 13.titulu karjerā un pirmo kopš 2018.gada, un aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta pusfinālam. 2016.gadā vāciete uzvarēja "Grand Slam" turnīros Austrālijā un ASV, sasniedzot pirmo vietu rangā, bet nākamajā gadā viņa bija jau ārpus pirmā divdesmitnieka. 2018.gadā viņa uzvarēja Vimbldonas čempionātā un rangā pakāpās uz otro vietu, bet nākamās divas sezonas atkal aizvadīja nestabili, kā dēļ nākas uzturēties ranga trešajā desmitā.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 24 no 39 spēlēm, bet Kerberei ir 22 panākumi 33 cīņās.

Ceturtdaļfinālā šī mača uzvarētāja tiksies ar turnīra 11.raketi Petru Kvitovu no Čehijas (WTA 12.) vai tunisieti Onsu Žabēru (WTA 22.).

Latvijas tenisiste turnīrā Sinsinati debitēja 2016.gadā, apstājoties trešajā kārtā, bet turpmākajos trīs gados viņa zaudēja pirmajā cīņā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kvalifikācijas pirmajā kārtā guva traumu, tādējādi neturpinot cīņu par pamatturnīru.

Turnīrs Sinsinati norisinās uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim notiks sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi