Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko zaudējumu sērija turpinās ar izstāšanos Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien piedzīvoja zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Pasaules ranga 22. vietas īpašniece Ostapenko ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari, kura ir planētas 43. rakete.

Līdz ar to Ostapenko par dalību turnīrā nopelnījusi desmit WTA ranga punktus, bet pērn par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas pārstāve nopelnīja 130 punktus, kurus šogad nespēja aizstāvēt. Jauno sezonu viņa iesākusi ar trim zaudējumiem trīs mačos, bet, ņemot vērā arī iepriekšējā gada beigas, viņai pašlaik ir piecu zaudējumu sērija.

Ostapenko pārliecinoši zaudēja pirmo setu, maču sākot ar 0-4, bet piektajā geimā viņai beidzot izdevās nosargāt savu servi, tomēr pirmajā setā tika piedzīvota graujoša neveiksme ar 1-6. Otrajā setā Latvijas tenisiste jau spēlēja pārliecinošāk, jo viņa uzlaboja savu servi un pieļāva mazāk kļūdu - viņa vairs ne reizi neļāva Sakari sevi nobreikot, kamēr pati pretinieces servi lauza divreiz un triumfēja otrajā setā ar 6-3.

Līdz ar to šī mača uzvarētāja tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā, tomēr Ostapenko to sāka ļoti neveiksmīgi, jo divreiz zaudēja punktus pie savas serves un ātri vien nonāca iedzinējos ar 1-5. Beigās viņa tā arī neatspēlējās un piedzīvoja zaudējumu. Noslēdzošajā setā Sakari bija arī liels grieķu līdzjutēju atbalsts, kas arēnā radīja jūtamu troksni.

Ostapenko ar Sakari tikās arī 2017.gada Čārlstonas WTA Premier turnīrā, Latvijas tenisistei otrajā kārtā gūstot virsroku ar 6-2, 4-6, 6-2.

Sakari pērn sasniedza savu pirmo WTA finālu karjerā, kurā gan cieta zaudējumu. Sezonu viņa noslēdza ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas.

Ostapenko Austrālijas atklātajā čempionātā spēlēja ceturto reizi karjerā, labākie rezultāti viņai bijuši iepriekšējās divās sezonās, kad tika sasniegtas trešās kārtas cīņas. Arī Sakari Melburnā spēlē ceturto reizi karjerā, bet aizpērn viņa sasniedza trešo kārtu.

Sakari otrajā kārtā tiksies ar mājinieci Astru Šarmu, kura rangā ir 232.pozīcijā un pirms tam pārvarēja kvalifikāciju.

Ostapenko sezonu iesāka ar zaudējumiem Šeņdžeņas WTA International un Sidnejas WTA Premier turnīru pirmās kārtas cīņās. Tikmēr Sakari sezonu sāka Hopmena kausa izcīņā, kur trīs vienspēlēs izcīnīja divas uzvaras, bet WTA tūrē viņa apstājās Hobārtas WTA International pirmajā kārtā.

Austrālijas atklātajā čempionātā piedalīsies arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā tiksies ar vācieti Monu Bartelu, un valsts vīru tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis, kurš spēkosies ar 2014.gada čempionu Stanu Vavrinku no Šveices.

Ostapenko un Sevastova šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās.

Austrālijas atklātais čempionāts ir pirmais no četriem sezonas prestižākajiem Grand Slam turnīriem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi