Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ozoliņš sasniedz Australian Open junioru turnīra ceturtdaļfinālu

Latvijas jaunais tenisists Kārlis Ozoliņš trešdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra ceturtdaļfinālu, bet vēlāk viņš un Kamilla Bartone iekļuva iekļuva dubultspēļu sacensību pusfinālos.

Ozoliņš, kurš turnīrā izlikts ar 12.numuru, astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:5) pārspēja sacensību sesto numuru Leandro Rīdi no Šveices.

Ozoliņš ITF junioru rangā ieņem 18.vietu, bet Rīdi ir planētas desmitā rakete. 

Ceturtdaļfinālā Ozoliņu gaida spēkošanās ar krievu Jegoru Agafonovu, kurš junioru rangā ieņem 80.vietu, bet ATP reitingā ir 1755.pozīcijā.

Iepriekš pirmajā kārtā Ozoliņš ar 6-1, 6-4 uzvarēja francūzi Maksu Vestpālu (junioru rangs 67.), bet otrajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja Luku Nardi no Itālijas (jun. 47, ATP 1441.).

Ozoliņam, kurš Melburnā trenējās kopā ar Ernestu Gulbi, šis ir tikai otrais Grand Slam junioru turnīrs. Pērn viņš ASV debitēja ar zaudējumu pirmajā kārtā.

Savukārt dubultspēļu turnīrā viņš kopā ar poli Mikolaju Lorensu ceturtdaļfinālā ar 6-4, 2-6, 10:7 pārspēja francūžus Arturu Kazo un Aroldu Majo.

Latvijas duets turnīrā saņēmis sesto numuru, bet viņu pretiniekiem bija pirmais numurs.

Pusfinālā viņiem būs tikšanās ar britiem Artūru Feriju un Fēliksu Džilu, kuri izlikti ar septīto numuru.

Pirmās kārtas spēlē Latvijas/Polijas pāris ar 6-4, 7-6 (8:6) pārspēja austrieti Lukasu Nīmaieru un nīderlandieti Štijnu Pelu, bet otrajā kārtā ar 6-4, 6-7 (5:7), 10:7 pieveica austrāliešus Keisiju Hulu un Kūperu Vaitu.

Tikmēr meiteņu junioru dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā sacensību pirmais numurs Bartone un čehiete Linda Fruhvirtova ar 6-1, 7-5 pārspēja čehieti Lindu Noskovu un krievieti Oksanu Seļehmetjevu, kurām ticis sestais numurs.

Pusfinālā viņām pretī stāsies filipīniete Aleksandra Eala un indonēziete Priska Madelīna Nugroho, kurām ir ceturtais numurs.

Pirmajā kārtā Latvijas/Čehijas duets ar 6-4, 3-6, 10:6 pieveica krievieti Eriku Andrejevu un britu tenisisti Amarni Benksu, bet otrajā ar 6-7 (4:7), 7-6 (7:1), 10:8 apspēlēja čehietes Kristīnu Lavičkovu un Darju Vidmanovu. 

Vienspēļu turnīra pirmo kārtu nepārvarēja nedz Bartone, nedz Darja Semeņistaja, kura zaudēja arī dubultspēļu pirmajā mačā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi