Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pagājušā gada čempione Radukanu zaudē US Open pirmajā kārta

Sezonas pēdējā Grand Slam turnīra - ASV atklātā tenisa čempionāta - pirmajā kārtā otrdien zaudējumu piedzīvoja pagājušā gada uzvarētāja sieviešu vienspēlēs Emma Radukanu no Lielbritānijas.

Ar 11.numuru izsētā 19gadus vecā Radukanu zaudēja francūzietei Alizē Kornē (WTA 40.), kļūstot par turnīra vēsturē trešo čempioni, kas nākamajā gadā zaudē pirmajā kārtā.

32 gadus vecā Kornē, kura pagājušajā mēnesī Vimbldonas čempionātā divos setos pieveica WTA ranga līderi Igu Švjonteku no Polijas, panākumus skaidro ar savu briedumu.

"Domāju, ka tagad labāk spēju valdīt emocijas," pēc uzvaras teica Kornē. "Laikam palieku vecāka un daudz nobriedušāka. Tagad, kad man jāservē izšķirošajā geimā vai jāpaliek spēlē svarīgā brīdī, es domāju, ko es daru."

Kā zināms, pagājušajā gadā Lielbritānijas tenisiste Radukanu uzvarēja ASV atklātajā čempionātā, sarūpējot vienu no lielākajām sensācijām tenisa pasaulē.

Finālā tobrīd 18 gadus vecā Radukanu, kura WTA rangā ieņēma vien 150.vietu ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja divus mēnešus vecāko kanādieti Leilu Fernandesu (tobrīd WTA 73.).

Radukanu arī kļuva par vēsturē pirmo tenisisti, kura uzvarējusi "Grand Slam" turnīrā, sākot to no kvalifikācijas.

Līdz šim "US Open" čempiones, kuras zaudēja pirmajā mačā nākamajā gadā bija vāciete Andželika Kerbere 2017.gadā un Svetlana Kuzņecova no Krievijas. 2005.gadā.

Zaudējumu pirmajā kārtā otrdien piedzīvoja ASV veterāne Venusa Viljamsa, kura ar 1-6, 6-7 (5:7) atzina beļģietes Alisones van Uitvankas pārākumu.

Jau ziņots, ka ar 16.numuru sacensībās izliktā Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 16.) pirmās kārtas mačā otrdien piekāpās pasaules ranga 39.numuram Dženai ar 3-6, 6-3, 4-6.

ASV atklātais čempionāts tenisā uz cietā seguma norisinās no 29.augusta līdz 11.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi