Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par neapdomīgu žestu US Open mačā - 10 000 dolāru sods

ASV atklātā tenisa čempionāta dubultspēļu dalībnieks Maiks Braiens saņēmis 10 000 dolāru (deviņu tūkstošu eiro) lielu naudas sodu, jo svētdienas spēlē viņš uz līnijtiesnesi žestikulējis, raketi turot kā ieroci.

Braiens svētdien otrās kārtas spēlē pārī ar dvīņu brāli svinēja uzvaru, ar 4-6, 7-5, 6-3 pārspējot Roberto Baenu no Spānijas un Federiko Delboni no Argentīnas.

Braiens svētdien kādā no spēles epizodēm pieprasīja video atkārtojumu, pēc kura abi brāļi ieguva punktu. Braienu tas tik ļoti iepriecināja, ka sportists līnijtiesnesim veltīja divdomīgu žestu - savu raketi satverot kā ieroci, vērsdams to pret soģi.

Galvenā tiesnese Mariana Alvisa šo situāciju garām nepalaida un piešķīra tenisistam sodu par nesportisku rīcību. Vēlāk tenisistam piešķirts naudas sods, kas ir līdz šim lielākais šī gada turnīrā. Pats spēlētājs gan vēlāk publiski atvainojās par savu rīcību.

"Atvainojos par jebkādu aizvainojumu, ko esmu radījis. Mēs uzvarējām izspēli un žests bija domāts labā nozīmē," laikrakstā New York Times citēts tenisists. "Tomēr, lasot pēdējā laika ziņas un vērojot politiskos notikumus, saprotu, ka mans žests tika vērtēts kā pretrunīgs. Apsolu, ka nekas tāds no manas puses vairs neatkārtosies."

Tenisists savā paziņojumā atsaucās uz sestdien Teksasā notikušo kārtējo apšaudi, kurā septiņi cilvēki zaudēja dzīvības. Tā šogad ir tikai viena no jau neskaitāmajām masu apšaudēm ASV.

Pēdējais sezonas Grand Slam turnīrs noslēgsies pēc nedēļas. Tenisisti US Open, kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi