Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ranga līdere Švjonteka un karjeru atsākusī Vozņacka sasniedz US Open trešo kārtu

Planētas pirmā rakete sieviešu tenisā poliete Iga Švjonteka un Dānijas tenisiste Karolīne Vozņacka, kura pirmdien ar uzvaru pēc vairāk kā trīs gadu pārtraukuma atgriezās Grand Slam sacensībās, trešdien sasniedza ASV atklātā čempionāta trešo kārtu.

Pusotru stundu notikušajā mačā Švjonteka ar rezultātu 6-3, 6-4 guva virsroku pār Darju Sevilu no Austrālijas (WTA 322.).

Trešajā kārtā Švjonteka cīnīsies ar slovēnieti Kaju Juvanu (WTA 145.).

Švjonteka "Grand Slam" turnīru trešo kārtu sasniegusi 15.reizi pēc kārtas. Pēdējo desmit gadu laikā tik gara sērija padevusies tikai beļģietei Elīzei Mertensai, kura tiktāl aizspēlējās 18 "Grand Slam" turnīros pēc kārtas.

Tikmēr bijusī pasaules ranga līdere Vozņacka trešdien vienspēļu otrajā kārtā ar 7-5, 7-6 (7:5) pieveica ar 11.numuru izsēto čehieti Petru Kvitovu (WTA 11.).

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā 33 gadus vecā Vozņacka, kura WTA rangā šobrīd ieņem vien 623.pozīciju un ASV atklātajā čempionātā startē ar turnīra rīkotāju speciālo ielūgumu jeb "wild card", ar 6-3, 6-2 pieveica neitrālo sportisti Tatjanu Prozorovu (WTA 227.).

"Kas gan vēl labāks varēja notikt, kā spēlēt centrālajā kortā pilnu tribīņu priekšā un uzvarēt," pēc panākuma pār Kvitovu sacīja dāniete. "Tas ir sapņa piepildījums. Ja pirms pāris gadiem man jautātu, teiktu, ka šajā kortā nekad vairs neatgriezīšos. Tas tiešām man daudz nozīmē."

Trešajā kārtā 2009.un 2014.gada "US Open" finālistes Vozņackas pretiniece būs mājiniece Dženifera Breidija, kura WTA rangā ieņem vien 433.vietu. Breidija otrajā kārtā parūpējās par pārsteigumu, ar 6-1, 2-6, 6-2 pieveicot ar 24.numuru izsēto Magdu Lineti (WTA 24.) no Polijas.

Vēl zaudējumu otrajā no izsētajām tenisistēm piedzīvoja ar 18.numuru izliktā neitrālā sportiste Viktorija Azarenka (18.), kura ar 3-6, 3-6 atzina ķīnietes Liņas Džu (WTA 44.) pārākumu.

Jau vēstīts, ka pie panākumiem otrajā kārtā tika pasaules pirmā rakete Iga Švjonteka no Polijas, ar sesto numuru izsētā mājiniece Koko Gofa, kā arī Latvijas pirmā rakete, ar 20.numuru izliktā Aļona Ostapenko (WTA 21.).

Trešajā kārtā trešdien bez cīņas iekļuva pasaules ceturtā rakete Jeļena Ribakina no Kazahstānas, kuras pretiniece Ajla Tomljanoviča (WTA 127.) no Austrālijas kortā nedevās. No izsētajām tenisistēm nākamo kārtu sasniedza sasniedza arī čehiete Karolīna Muhova (10.), Belinda Benčiča (15.) no Šveices, rumāniete Sorana Kirstea (30.) un Elisa Mertensa (32.) no Beļģijas.

Mājinieku līdzjutējus iepriecināja arī Teilore Taunsenda (WTA 132.), kura ar 7-6 (7:1), 7-5 uzvarēja turnīra 19.raketi Beatrisi Hadadu-Maju no Brazīlijas. Taunsendu nākamajā kārtā gaida tikšanās ar planētas desmito raketi Karolīnu Muhovu, čehietei otrajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-3 uzvarot polieti Magdalēnu Frehu (WTA 77.).

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 10.septembrim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi