Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rubļovs, Šeltons, Džokovičs un Pols sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu

Pirmdien Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuva neitrālais sportists Andrejs Rubļovs un amerikānis Bens Šeltons, abiem svinot uzvaras piecu setu mačos, tāpat labāko astoņniekā iekļuva titulētais serbs Novaks Džokovičs un vēl viens ASV tenisists Tomijs Pols.

Divu bijušo junioru ranga līderu duelī ATP sestais numurs Rubļovs dramatiskā cīņā, atspēlējot vairākas mačbumbas, ar 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (11:9) pieveica dāni Holgeru Rūni (ATP 10.).

"Biju iedzinējos ar 2-5 piektajā setā, pie 5-6 atspēlēju divas mačbumbas, tad iedzinējos ar 3:7 supertaibreikā. Nav vārdu, lai to aprakstītu," par neticamo uzvaru pēc mača teica Rubļovs, kuram ceturtdaļfināls ir atkārtots "Grand Slam" turnīru labākais sasniegums.

Rubļova pretinieks cīņā par vietu pusfinālā būs deviņkārtējais čempions Džokovičs (ATP 5.), kurš mačā ar mājinieku pēdējo cerību Aleksu de Minoru (ATP 24.) zaudēja vien piecos geimos un uzvarēja ar rezultātu 6-2, 6-1, 6-2.

Tikmēr karjeras lielākais panākums pirmdien padevās 20 gadus vecajam ASV tenisistam Benam Šeltonam (ATP 89.), kurš aizvadot vien savu otro "Grand Slam" (vēl pagājušā gada ASV atklātais čempionāts) sasniedza ceturtdaļfinālu, ar 6-7 (5:7), 6-2, 6-7 (4:7), 7-6 (7:4), 6-2 pieveicot savu tautieti Džefriju Vulfu (ATP 67.).

Bena Šeltona tēvs Braiens Šeltons arī bija pazīstams tenisists un izcīnīja divus ATP raudzes turnīru titulus, kā arī rangā sasniedza 55.vietu, tomēr viņam nebija pa spēkam nevienā no "Grand Slam" turnīriem tikt tālāk par astotdaļfinālu.

Šeltona pretinieks ceturtdaļfinālā būs viņa tautietis Pols (ATP 35.), kurš ar 6-2, 4-6, 6-2, 7-5 uzvarēja spāni Robertu Bautistu-Agutu (ATP 25.).

Pēdējo reizi "Australian Open" ceturtdaļfinālā trīs amerikāņi spēlēja 2000.gadā. Svētdien šo fāzi sasniedza arī Sebastians Korda.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 29.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi