Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sāpju mocītā Ostapenko apstājas Strasbūras turnīra ceturtdaļfinālā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien apstājās Strasbūras WTA International sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, cīnoties ar sāpēm pēdējā vienspēlē pirms nākamajā nedēļā gaidāmā Francijas atklātā čempionāta.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 43.vietu, ar rezultātu 6-7 (2:7), 6-7 (4:7) zaudēja japānietei Nao Hibino, kura reitingā ir 84.pozīcijā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 60 vienspēļu ranga punktus.

Ostapenko maču sāk ar uzvarētu servi un breiku, panākot 2-0, taču zaudēja savu otro servi. Tāpat arī uz nākamajiem trim Ostapenko breikiem Hibino atbildēja ar to pašu, tādējādi pēc 12 geimiem rezultāts bija 6-6 un seta uzvarētāja noskaidrojās taibreikā. To ar pieciem bezatbildes punktiem iesāka japāniete, kura guva virsroku ar 7:2.

Otrais sets iesākās līdzīgā cīņā, taču Ostapenko sāpju dēļ bija spiesta izmantot medicīnisko pārtraukumu. Latvijas tenisiste nedaudz piekliboja, bet, atsaucoties uz viņas komandu, kanāls "Best4Sport TV" tiešraidē ziņoja, ka Ostapenko sāpot vēders. Spītējot sāpēm, Ostapenko divreiz atņēma pretiniecei servi un panāca 5-2. Tiesa, turpinājumā viņa divreiz neizservēja uzvaru setā, zaudējot divas serves pēc kārtas.

Arī otrajā sētā pēc 12 geimiem rezultāts bija 6-6 un bija jāaizvada vēl viens taibreiks. Tajā Ostapenko pēc nonākšanas iedzinējos ar 1-4 divreiz samazināja pretinieces pārsvaru līdz vienam punktam, taču Hibino vadību nosargāja, taibreiku uzvarot ar 7:4.

Abas tenisistes vienspēlē savā starpā iepriekš bija tikušās divreiz, abās uzvarot Ostapenko. 2016.gada Dubaijas turnīra 1/16 finālā viņa bija pārāka ar 6-4, 6-4, bet 2017.gada Seulas sacensību astotdaļfinālā - ar 6-2, 6-2, vēlāk triumfējot arī turnīrā.

Ostapenko sezonu atsāka iepriekšējā nedēļā, nepārvarot Romas WTA Premier turnīra pirmo kārtu. Gadu viņa sāka Austrālijas atklātajā čempionātā, kur apstājās otrajā kārtā, bet pēc tam zaudēja Sanktpēterburgas turnīra pirmajā mačā un aizkļuva līdz trešajai kārtai Dohas sacensībās. Šobrīd viņa WTA tūrē desmit spēlēs svinējusi piecas uzvaras.

Romā spēlēja arī Hibino, kura nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, ar 6-4, 3-6, 4-6 piekāpjoties mājiniecei Melānijai Delai. 

Šosezon Japānas sportiste kortā, ieskaitot kvalifikācijas sacensības un "Challenge" sērijas turnīrus, devusies 18 reizes, desmit gadījumos svinot uzvaru. Februārī viņa aizkļuva līdz WTA "International" sērijas turnīra Taizemē pusfinālam. Gada sākumā pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā japāniete pēc triju kvalifikācijas spēļu uzvarēšanas apstājās otrajā kārtā, bet "US Open" zaudēja jau pirmajā kārtā.

Jau ziņots, ka Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3 centrālajā kortā pieveica Lorēnu Deivisu no ASV, kas rangā ieņem 67.vietu. Otrajā mačā Latvijas tenisiste uzvarēja ranga astotās vietas īpašnieci no Nīderlandes Kiki Bertensu, kura trešajā setā izstājās traumas dēļ, - 2-6, 6-4, 4-2.

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski izliktas ar otro numuru. Svētdien Latvijas un Kanādas duets pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja amerikānieti Keitlinu Kristianu un meksikānieti Giljanu Olmosu, bet otrdien ceturtdaļfinālā viņas ar rezultātu 7-5, 6-1 uzveica japānietes Nao Hibino un Makoto Ninomiju.

Pusfinālā Ostapenko/Dabrovski vēlāk ceturtdien tiksies ar sacensību ceturtajiem numuriem - amerikānieti Heiliju Kārteri un brazīlieti Luizu Stefani.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 110 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Strasbūras WTA International sērijas turnīrs norisinās uz sarkanā māla seguma un tās tenisistēm ir pēdējās sacensības pirms Francijas atklātā čempionāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi