Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šarapova atgriešanās mačā kārtējo reizi uzvar WTA ranga pirmās vietas pretendenti Halepu

Krievu tenisa zvaigzne Marija Šarapova, atgriežoties Grand Slam turnīros pēc ilgāka pārtraukuma, pirmdien lieliskā ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 4-6, 6-3 pieveica Simonu Halepu no Rumānijas, kura gan joprojām saglabā cerības uz kļūšanu par pasaules ranga līderi jau aiznākamajā nedēļā.

Šarapova Grand Slam turnīros aizvadīja pirmo maču kopš pērnā gada janvārī notikušā Austrālijas atklātā čempionāta un pieveica Halepu, kura bija izlikta ar otro numuru, septīto reizi septiņos abu sportistu savstarpējos dueļos vēsturē.

Aizvadītajā spēlē skatītāji jau no pirmā geima redzēja skaistu izrādi, tenisistēm regulāri veicot lieliskas izspēles. Pēc uzvarēta pirmā seta Šarapova arī otrajā bija vadībā ar 4-1, tomēr zaudēja nākamajos piecos geimos. Tas gan neizsita pieredzējušo krievieti no līdzsvara un arī izšķirošajā setā viņa panāca 4-1, bet šoreiz spēja saglabāt labu līmeni, novedot dueli līdz uzvarai. Kaut pirmajos divos setos katrā bija vien pa desmit geimiem, tie kopā ilga vien pavisam nedaudz zem divām stundām, kas parāda dueļa saspringtumu.

Cīņu Šarapova noslēdza ar 60 tīri uzvarētām izspēlēm un 64 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Halepai šī attiecība bija 15 pret 14.

Pēc dueļa Šarapova nespēja valdīt prieka asaras.

"Centos sev iegalvot, ka šis ir parasts mačs, tomēr sapratu, ka tas ir kaut kas vairāk. Dažreiz domā, kāpēc veic visu lielo darbu, un šis arī ir iemesls," pēc panākuma teica krieviete. "Mēs viena otru ļoti cienām. Neskatoties uz manu spēļu bilanci pret Simonu, tās vienmēr bijušas ļoti saspringtas."

"Aiz visiem Svarovski kristāliem un īstajām melnajām kleitām šai meitenei ir liels gribasspēks, kas nekur nav pazudis," par sevi ar smaidu teica Šarapova.

Nākamajā kārtā Šarapova spēkosies ar ungārieti Tīmeu Babošu, bet ceturtajā kārtā ir iespējama tikšanās ar Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Šarapova nebija Grand Slam turnīros spēlējusi 19 mēnešus, jo pērn pēc Austrālijas atklātā čempionāta nokļuva liela skandāla epicentrā, kad viņas dopinga analīzēs tika konstatēts nesen aizliegto vielu sarakstā iekļautais meldonijs. Kaut daudzi citi pasaules sportisti pērn par to galu galā tika attaisnoti, Šarapova kļuva par skaļāko pieķerto un arī skaļāko diskvalificēto, jo sportistei piesprieda 18 mēnešu diskvalifikāciju, ko gan vēlāk samazināja līdz 15 mēnešiem.

Sacensību apritē viņa atgriezās šogad aprīļa beigās, tomēr šis ir vien piektais turnīrs, kurā krieviete piedalās, jo vēlāk ilgāku laiku nevarēja spēlēt traumu dēļ. Līdz ar to pirmdien viņai bija šogad vien desmitais mačs, kurā tika gūta septītā uzvara. Tāpat šis Šarapovai bija vien otrais mačs šogad cietā seguma laukumos.

Papildus skandāls izraisījās arī, kad daudzas pasaules vadošās tenisistes sāka protestēt, ka Šarapova pēc dopinga diskvalifikācijas saņem speciālos ielūgumus uz turnīriem. Francijas atklātajā čempionāta organizatori pēc publikas spiediena lēma, ka savai divkārtējai čempionei nedos ielūgumu šī gada sacensībām, tomēr vēlāk kļuva skaidrs, ka traumas viņa tāpat šajās sacensībās nebūtu varējusi piedalīties, turklāt savainota krieviete bija arī Vimbldonas turnīra laikā, kamēr ASV atklātais čempionāts izlēma piešķirt īpašo ielūgumu 2006.gada čempionei.

Šarapova karjeras laikā pie Grand Slam čempiones kausiem tikusi piecas reizes, 2014.gada French Open finālā uzvarot tieši Halepu, kura arī pēc šī gada būs bez paša augstākā līmeņa tituliem.

Halepa pirms šī turnīra vismaz ceturtdaļfinālu bija sasniegusi desmit sacensībās pēc kārtas, ieskaitot finālu arī šī gada Francijas atklātajā čempionātā, kur viņa zaudēja Aļonai Ostapenko no Latvijas. Pirms ceturtdaļfināla viņa zaudēja pirmoreiz kopš martā notikušajām Indianvelsas sacensībām.

Tikmēr tenisiste, kura izlikta ar otro numuru, ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā zaudēja pirmoreiz kopš 1981.gada.

Tiesa, Halepai, neskatoties uz neveiksmi, joprojām ir izredzes pēc turnīra pirmoreiz karjerā kļūt par pasaules ranga līderi. Šobrīd virtuālajā ranga vadībā atrodas tieši rumāniete, par 105 punktiem apsteidzot spānieti Garvinji Mugurusu, kura nekad šajā turnīrā nav tikusi tālāk par otro kārtu. Pārējās konkurentes jau ir 500 un vairāk punktu attālumā, kas nozīmē, ka, lai cerētu uz pirmo vietu, viņām jātiek vismaz līdz pusfinālam. Pirms šī turnīra uz pirmo pozīciju teorētiski pretendēja astoņas tenisistes, bet pašlaik viņu skaits samazinājies līdz septiņām, jo pirmdien bez Halepas neveiksmi piedzīvoja arī Džoanna Konta no Lielbritānijas.

ASV atklātais tenisa čempionāts ilgs nākamās divas nedēļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi