Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šarapova: Es pilnīgi noteikti jūtu cieņu no sportistēm

Krievijas tenisiste Marija Šarapova, kura, atgriežoties sacensību apritē pēc dopinga diskvalifikācijas izciešanas, saņēmusi lielu kritiku no konkurentēm, uzskata, ka rādot augstu spēles līmeni, arī konkurentēm viņa būs jāciena.

Kā vēstīts, pieckārtējā Grand Slam čempione Šarapova trešdien ASV atklātā čempionāta otrās kārtas mačā ar 6-7 (4:7), 6-4, 6-1 apspēlēja ungārieti Tīmeu Babošu. Pirms tam viņa pirmdien, aizvadot pirmo Grand Slam maču pēc 15 mēnešu diskvalifikācijas, lieliskā cīņā uzvarēja arī pasaules ranga vicelīderi Simonu Halepu.

"Domāju, ka pēc tā kā spēlēju pirmdien, vairs nav palicis daudz jautājumu," 30 gadus vecā Šarapova trešdien pauda vai uzskata, ka bija pelnījusi speciālo ielūgumu dalībai US Open turnīrā.

2006.gada sacensību čempionei bija nepieciešama wild card, jo viņa pašlaik pasaules rangā ir vien 146.pozīcijā, kas ir par zemu, lai automātiski tiktu pamatsacensībās.

Daudzas pasaules vadošās tenisistes protestēja, ka Šarapova pēc dopinga diskvalifikācijas saņem speciālos ielūgumus uz turnīriem. Francijas atklātajā čempionāta organizatori pēc publikas spiediena lēma, ka savai divkārtējai čempionei nedos ielūgumu šī gada sacensībām, tomēr vēlāk kļuva skaidrs, ka traumas viņa tāpat šajās sacensībās nebūtu varējusi piedalīties, turklāt savainota krieviete bija arī Vimbldonas turnīra laikā, kamēr ASV atklātais čempionāts izlēma piešķirt īpašo ielūgumu.

"Es pilnīgi noteikti jūtu cieņu no sportistēm," tagad saka Šarapova, paužot, ka šī cieņa ir abpusēja. "Tāpat kopš atgriešanās jūtu lielisku reakciju no līdzjutējiem, kas ir īpaši. Es to jau jutu, kad biju prom, bet īpaši spilgti jūtu kopš atgriešanās."

Šarapova Grand Slam turnīros nebija spēlējusi 19 mēnešus, jo pērn pēc Austrālijas atklātā nokļuva liela skandāla epicentrā, kad viņas dopinga analīzēs tika konstatēts nesen aizliegto vielu sarakstā iekļautais meldonijs. Kaut daudzi citi pasaules sportisti pērn par to galu galā tika attaisnoti, Šarapova kļuva par skaļāko pieķerto un arī skaļāko diskvalificēto, jo sportistei piesprieda 18 mēnešu diskvalifikāciju, ko gan vēlāk samazināja līdz 15 mēnešiem.

Pēc uzvaras pār Babošu krievietei tika vaicāts cik reižu viņai šogad veiktas dopinga pārbaudes, tomēr sportiste konkrēti neatbildēja. "Gada beigās Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) parasti publisko šos skaitļus," teica Šarapova.

Tikmēr, piemēram, amerikāniete Koko Vandeveja trešdien pauda viedokli, ka speciālie ielūgumi uz US Open turnīru būtu jādod amerikāņu tenisistiem.

"Ielūgumus apstiprina ASV Tenisa asociācija (USTA). Nevaru teikt, ka viņiem piekrītu. Savtīgi vēlētos, lai tos saņem amerikāņi, jo šis ir ASV turnīrs," viņa teica.

Nākamajā kārtā Šarapova spēkosies ar Krievijā dzimušo ASV pārstāvi Sofiju Keninu, kura pasaules rangā ir 139.pozīcijā. 18 gadus vecā amerikāniete līdz šim turnīrā jau nopelnījusi 144 000 dolāru (120 000 eiro), tomēr tos nesaņems, jo viņai ir amatieru statuss, lai varētu studēt koledžā. Sportiste nevar sagaidīt spēli pret savu bērnības elku.

"Esmu uz viņu skatījusies visu mūžu. Viņa ir lieliska tenisiste," pusaudze teica par Šarapovu. "Esmu ļoti laimīga, ka viņa ir atgriezusies. Es viņu ļoti cienu."

Kā vēstīts, Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova nākamajā mačā tiksies ar horvātieti Donu Vekiču, bet pēc tam astotdaļfinālā šī dueļa uzvarētājai pretim stāsies Šarapovas un Keninas pāra labākā spēlētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi