Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Serēna Viljamsa US Open trešajā kārtā sagrauj savu vecāko māsu

Titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa piektdien sezonas noslēdzošā Grand Slam turnīra - ASV atklātā čempionāta - trešās kārtas cīņā ar rezultātu 6-1, 6-2 sagrāva savu vecāko māsu Venusu Viljamsu.

Abām māsām šī bija 30.savstarpējā spēle WTA turnīros, Serēnai izcīnot 18.uzvaru. Savukārt ASV atklātajā čempionātā viņas savā starpā tikās sesto reizi, 36 gadus vecajai Serēnai Viljamsai, kura turnīrā ir izlikta ar 17.numuru, izcīnot ceturto panākumu. Pirmo reizi abas savā starpā oficiālā turnīrā spēlēja pirms 20 gadiem, kad Austrālijas atklātā čempionāta finālā uzvarēja Venusa.

Patlaban 36 gadus vecā S.Viljamsa pasaules rangā atrodas 26.vietā, bet divus gadus vecākā māsa ir desmit pozīcijas augstāk.

S.Viljamsa, kura tieši pirms gada 1.septembrī pasaulē laida meitiņu, piektdienas mačā bija krietni labāka, taču atzina, ka pret māsu nekad nav bijis viegli spēlēt.

"Tas nav vienkārši, jo māsa ir mana labākā draudzene. Viņa man nozīmē ļoti daudz un ikreiz, kad Venusa zaudē, man ir sajūtas, ka arī es esmu zaudējusi," atzina mača uzvarētāja, kura lūko tikt pie sava septītā ASV atklātā čempionāta uzvarētājas titula un 24 Grand Slam turnīru uzvarētājas titula karjerā.

Nakamajā kārtā S.Viljamsa tiksies ar turnīru sekmīgi aizvadošo Igaunijas tenisisti Kaiu Kanepi, kura pasaules rangā atrodas 44.pozīcijā. Jau ziņots, ka igauniete pirmās kārtas spēlē sensacionāli uzvarēja pasaules ranga līderi Simonu Halepu no Rumānijas, savukārt trešās kārtas cīņā viņa ar 6-3, 7-6 (7:3) pieveica planētas 61.raketi Rebeku Petešoni no Zviedrijas.

Līdz šim Kanepi un S.Viljamsa savā starpā spēlējušas četras reizes, taču igaunietei ne reizi nav izdevies uzvarēt.

Astotdaļfinālu piektdien sasniedza arī pasaules ranga trešā rakete un pērnā gada šī turnīra uzvarētāja Sloeina Stīvensa no ASV, kura ar 6-3, 6-4 uzvarēja slaveno baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 79.).

Stīvensa nākamajā kārtā tiksies ar ranga 15.numuru Elisu Mertensu no Beļģijas, kura savukārt ar 6-3, 7-6 (7:4) pieveica čehieti Barboru Stricovu (WTA 23.).

Tāpat trešo kārtu pārvarēja Čehijas tenisista Karolīna Plīškova, kurai turnīrā ir astotais numurs. Viņa ar 6-4, 7-6 (7:2) uzvarēja planētas 65.raketi Sofiju Keninu no ASV. Nākamajā kārtā Plīškova tiksies ar austrālieti Ešliju Bārtiju, kura turnīrā izlikta ar 18.numuru.

Jau ziņots, ka piektdien astotdaļfinālu sasniedza Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova, kura turnīrā izlikta ar 19.numuru, bet pasaules rangā ir pozīciju augstāk. Sevastova ar 4-6, 6-1, 6-2 pārspēja Jekaterinu Makarovu, bet nākamajā kārtā tiksies ar planētas septīto raketi Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas.

Savukārt pasaules ranga desmitajā pozīcijā esošā Aļona Ostapenko trešās kārtas cīņu aizvadīs sestdien, tiekoties ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu, kura rangā ir 22.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi