Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova arī ceturtajā savstarpējā spēlē zaudē spēcīgajai Vozņacki

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien Romas WTA Premier turnīra trešās kārtas jeb astotdaļfināla spēlē, otrajā setā atspēlējot mačbumbu, ar 2-6, 7-5, 3-6 piekāpās pasaules otrajai raketei Karolīnai Vozņacki no Dānijas. Līdz ar to Sevastova Romas turnīru noslēgusi ar 105 WTA vienspēļu ranga punktiem.

Sevastova jau spēles otrajā geimā tika nobreikota, bet sestajā geimā Vozņacki vēlreiz tika galā ar pretinieces servi, panākdama jau 5-1. Lai arī Dānijas tenisistei setu uzreiz neizdevās izservēt, viņa setu noslēdza ar breiku, izcīnot pārliecinošu uzvaru tajā ar 6-2.

Otrajā setā spēles raksturs jau bija mainījies. Lai arī Sevastova atkal tika nobreikota otrajā geimā, viņa smagā cīņā to atspēlēja, bet septītajā geimā jau pati ieguva breika pārsvaru. Tiesa. Vozņacki gan atbildēja ar to pašu, bet Latvijas tenisistei izdevās lieliska otrā seta izskaņa. Devītajā geimā, servējot Sevastovai, Vozņacki ieguva breikbumbu, kas vienlaikus bija arī mačbumba, bet tā tika atspēlēta.

Turpinājumā iniciatīva piederēja Sevastovai, kura nākamajā geimā pārliecinoši lauza Vozņacki servi un pēcāk izservēja setu, tajā uzvarot ar 7-5. Līdz ar to Latvijas tenisiste pirmo reizi kādā no mačiem pret Vozņacki bija uzvarējusi setu.

Līdz ar to šī mača uzvarētāja tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā. Tas iesākās ļoti līdzīgā cīņā, nevienai no tenisistei sākumā netiekot pie breikiem, tomēr spēles gaitu lauza Vozņacki, kura sestajā geimā tika pie breika. Dānijas pārstāve šajā setā ļoti sekmīgi izmantoja sitienus pa līniju, bet Sevastovai neatradās pretargumenti, izšķirošajā setā piedzīvojot neveiksmi ar 3-6.

Vozņacki Romas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar igaunieti Aneti Kontaveitu, kura savā astotdaļfināla cīņā negaidīti ar 6-2, 7-6 (7:3) uzvarēja titulēto amerikānieti Venusu Viljamsu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirms tam ceturtdien astotdaļfinālā ar 2-6, 6-3, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Džoannu Kontu, bet ceturtdaļfinālā viņai pretī stāsies slavenā krieviete Marija Šarapova.

Zīmīgi, ka pēcāk Ostapenko iekļuva arī dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā, jo viņa otrajā kārtā ar pārinieci Soranu Kirstju no Rumānijas ar 6-3, 6-3 pārspēja krievieti Svetlanu Kuzņecovu un Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Ranga 20.pozīcijas īpašnieces Sevastovai, kura turnīrā izlikta ar 15.numuru, un planētas otrajai raketei Vozņacki šī bija ceturtā savstarpējā spēle karjerā, visos mačos uzvaru izcīnot Dānijas tenisistei.

Sevastova pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 3-0 bija vadībā pret planētas 30.raketi Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kura otrajā setā cīņu neturpināja, bet otrajā kārtā ar 6-4, 6-4 uzvarēja serbieti Aleksandru Kruniču, kura WTA rangā ir 46.pozīcijā.

Savukārt Vozņacki pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-1, 6-4 pārspēja beļģieti Alisoni van Ujtvanku, kura WTA rangā atrodama 49.pozīcijā.

No 2010.gada oktobra līdz 2012.gada janvārim Vozņacki tikai uz vienu nedēļu bija pazaudējusi WTA ranga līderpozīciju. Janvārī viņa triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā un izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu, kas dānietei uz četrām nedēļām ļāva atgriezties ranga līderpozīcijā.

Vozņacki savas karjeras laikā tikusi pie 28 WTA raudzes vienspēļu tituliem.

Sezonas ievadā viņa sasniedza Oklendas WTA "International" sērijas turnīra finālu, bet pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā tikai vienās sacensībās tika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Sevastova aprīlī aizkļuva līdz Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālam, kā arī spēlēja pusfinālā sezonas pirmajā turnīrā Brisbenā. Tiesa, bez šiem turnīriem viņa starp labākajām astoņām spēlētājām kādās no sacensībām nav iekļuvusi.

Vozņacki šīs sezonas bilance WTA tūrē ir 23 uzvaras 30 spēlēs, kamēr Sevastova 25 mačos guvusi 15 uzvaras.

Sevastova Romas turnīrā debitēja pērn, otrajā kārtā zaudējot krievietei Anastasijai Pavļučenkovai. Tikmēr Vozņacki šajā turnīrā piedalās astoto reizi, bet visveiksmīgākais viņai bija 2011.gads, kad tika sasniegts pusfināls, kurā atzīts Šarapovas pārākums.

Sevastova piedalījās arī Romas turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pārī ar ukrainieti Magdalēnu Ribārikovu pirmajā kārtā piekāpās Ostapenko un Kirstjai.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma un ar pirmo numuru tajā izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas. Pēc tam notiks divi turnīri Nirnbergā un Strasbūrā, kam sekos Francijas atklātais čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi