Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastova Dubaijas WTA 1000 sērijas turnīra otrajā kārtā piekāpjas Plīškovai

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Dubaijas WTA 1000 raudzes turnīra otrajā kārtā piekāpās sacensību otrajai raketei čehietei Karolīnai Plīškovai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 55.vietu, piekāpās Plīškovai (WTA 6.) ar 3-6, 7-6 (7:5), 2-6.

Pirmajā setā spēcīgās serves īpašniece Plīškova pirmā zaudēja savas serves geimu, nokļūstot iedzinējos ar 1-2. Sevastova izmantoja trešo breikbumbu.

Seta uzvarētāju noteica divi nākamie breiki, kuri padevās čehietei. Viņa abas reizes uzvarēja otrās breikbumbas izspēlē, izvirzoties vadībā ar 4-2, un, atspēlējusi divas breikbumbas pēc kārtas devītajā geimā, uzvarēja setu ar lielisku servi - 6-3.

Otrā seta pirmo geimu Sevastova, pašai servējot, zaudēja "sausā". Arī trešajā geimā Latvijas otrā rakete deva pretiniecei divas breikbumbas pēc kārtas, bet ar pacietīgu spēli geimu uzvarēja.

Ceturtajā geimā divas pēc kārtas breikbumbas neizmantoja Sevastova, taču līdz desmitajam geimam pretinieces tika galā ar uzdevumu gūt punktu, pašām servējot.

Desmito geimu ar divām pēc kārtas dubultkļūdām sāka Plīškova, seta izskaņā pieļāva vēl vienu, un pēc bumbiņas raidīšanas tīklā rezultāts kļuva 5-5. Spēlē līdz tam garākajā geimā Sevastovai bija četras breikbumbas, Plīškovai - divas mačbumbas.

Taibreiku ar zaudētu servi uzsāka Sevastova, pretiniecei pēc brīža panākot 3:0 un 4:1 savā labā. Tomēr pēc divām čehietes servējot zaudētām izspēlēm Latvijas tenisiste uzvarēja divās, arī pašai servējot, un panāca jau 5:4 savā labā.

11.punkta izspēlē čehiete vēlreiz zaudēja servējot, un ar savu servi Sevastova pielika uzvarošu punktu setam - 7-6 (7:5).

Trešajā setā tenisistes uzvarēja savas serves geimus, kaut arī otrajā geimā Sevastovai nācās atspēlēt trīs breikbumbas. Sestajā geimā gan čehiete ar lielisku uzbrukuma virzienu maiņu realizēja pirmo breikbumbu, uzvarot četrās izspēlēs pēc kārtas un panākot 4-2.

Astotajā geimā Plīškova izmantoja vēl vienu breikbumbu, Sevastovai sitot bumbiņu autā - 6-2.

Plīškova bija labāka gandrīz visos statistikas rādītājos, ieskaitot astoņas netveramas serves pret Sevastovas piecām. Čehiete izmantoja piecas no 14 breikbumbām, kamēr Sevastovai tas izdevās vien divās no 11 reizēm. Dubultkļūdu vairāk bija čehietei (11 pret trijām).

Par zaudējumu otrajā kārtā Latvijas tenisiste nopelnīja 60 WTA ranga punktus.

Pirmajā kārtā Sevastova ar ar 6-0, 6-3 pārspēja amerikānieti Peru Bernardu (WTA 65.), bet Plīškovai šī Dubaijas turnīrā bija pirmā spēle.

Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste šoreiz nepiedalās.

Sevastova pēdējo maču pirms šī turnīra aizvadīja Adelaidas "WTA 500" sērijas sacensībās Austrālijā. Viņa ceturtdaļfinālā ar 4-6, 7-6 (10:8), 5-7 zaudēja šveicietei Džilai Taihmanai.

Sevastova sezonu sāka turnīrā Abū Dabī, kur zaudēja pirmajā kārtā, bet pēc tam Melburnā trīs turnīru četrās spēlēs cieta trīs zaudējumus, tajā skaitā apstājoties Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē, kur viņa uzvarējusi tikai piecās no pēdējām 18 spēlēm.

Plīškova šosezon piedalījusies jau četros turnīros, tomēr nevienā no tiem nav izdevies izcīnīt vairāk par divām uzvarām. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa trešajā kārtā ar 5-7, 5-7 zaudēja savai tautietei Karolīnai Muhovai, bet vēlāk Dohā ceturtdaļfinālā ar 3-6, 1-6 piekāpās amerikānietei Džesikai Pegulai.

Pagājušajā gadā Sevastova šī turnīra pirmajā kārtā ar 3-6, 2-6 zaudēja čehietei Marketai Vondrušovai.

Abas tenisistes iepriekš karjerā savā starpā bija tikušās trīsreiz, divās spēlēs no tām uzvaru svinot Latvijas pārstāvei. Pēdējā tikšanās reize viņām bija 2017.gadā Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā, kurā Sevastova uzvarēja ar 6-3, 6-3.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Plīškovas kontā ir 16 tituli.

Tāpat otrās kārtas spēli otrdien Dubaijā aizvadīs arī Aļona Ostapenko (WTA 51.), kurai otrajā kortā ar čehieti Barboru Krejčikovu (WTA 63.) ieplānota pēc kārtas trešā spēle. Paredzams, ka mačs nesāksies ātrāk par plkst.13.

Pirmdien Ostapenko pirmajā kārtā ar ar 6-3, 6-3 uzvarēja rumānieti Patrīciju Mariju Tigu (WTA 61.), bet Krejčikova ar ar 6-2, 7-6 (7:4) pieveica sacensību 16.numuru Mariju Sakari no Grieķijas (WTA 25.).

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina, kura WTA rangā ieņem piekto vietu un kas svētdien izteicās, ka samazinātās prēmiju naudas turnīros viņu neiedvesmo spēlēt.

Sacensības Dubaijā uz cietā seguma notiks no 7. līdz 13.martam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi