Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Sevastova Īstbornā trešajā kārtā zaudē Kasatkinai

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien zaudēja Lielbritānijā notiekošā Īstbornas WTA Premier sērijas turnīra trešajā kārtā.

Sacensībās ar 11.numuru izliktā Sevastova ar rezultātu 4-6, 4-6 zaudēja ar septīto numuru izliktajai Krievijas tenisistei Darjai Kasatkinai.

Sevastova šobrīd WTA rangā atrodas 21.vietā, kamēr viņas trešdienas pretiniece ir planētas 14.rakete.

Par iekļūšanu trešajā kārtā Sevastova nopelnīja 55 WTA ranga punktus. Savukārt Kasatkina par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tika pie 100 ranga punktiem, turnīra nākamajā fāzē tiekoties ar sacensību ceturto numuru Angeliku Kerberi no Vācijas (WTA 11.) vai amerikānieti Danielu Rouzu Kolinsu (WTA 43.).

Sevastova labi iesāka maču, uzvarot savu servi un uzreiz pēc tam nobreikojot Krievijas sportisti Kasatkinu. Latvijas tenisiste nekļūdījās arī nākamajā geimā, rezultātam kļūstot 3-0.

Tiesa, Krievijas sportiste saņēmās un spēja pārņemt iniciatīvu, turklāt sestajā geimā Sevastova neveiksmīgi paslīdēja vienā no izspēlēm, taču savainojumu neguva un varēja turpināt cīņu. Kasatkina bija pārņēmusi kontroli pār cīņu, jo septītajā geimā viņa ieguva breiku un pēc tam panāca neizšķirtu 4-4, bet guva guva vēl divus punktus, nodrošinot uzvaru pirmajā setā.

Pirmo setu Kasatkina noslēdza ar pieciem uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Arī otro setu Sevastova sāka veiksmīgi, uzvarot divus geimus pēc kārtas, tomēr šoreiz atkal vadību nosargāt neizdevās. Kasatkina panāca izlīdzinājumu un pēcāk pēc vēl viena breika ieguva 5-3 vadību.

Devītajā geimā Sevastova pie savas serves atspēlēja piecas mačbumbas, taču zaudējumu setā piedzīvoja desmitajā geimā, Kasatkinai veiksmīgi izservējot maču.

Jau ziņots, ka tikmēr Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura WTA vienspēļu rangā ieņem 12.vietu, trešdien sasniedza Lielbritānijā notiekošā Īstbornas sacensību ceturtdaļfinālu, jo viņa trešajā kārtā ar 6-1, 6-2 uzvarēja planētas 28.raketi rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kuru gan cīņas gaitā piemeklēja pleca problēmas.

Sevastovai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja Lielbritānijas tenisisti Herieti Dārtu, kura ir planētas 181.rakete un sacensībās piedalījās ar rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Savukārt Kasatkina otrajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-4, 6-1 apspēlēja beļģieti Alisoni van Ujtvanku, kura reitingā atrodama 46.pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš tikās pirms trim gadiem, Sevastovai Minskas ITF 25 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ciešot zaudējumu ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-7 (5:7), 4-6.

Pašlaik 21 gadu vecā Kasatkina pērn triumfēja Čārsltonas WTA Premier turnīrā, bet šosezon spēlējusi divos titula mačos Dubaijā un Indianvelsā. Nesen aizvadītajā Francijas atklātajā čempionātā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Jau vēstīts, ka Sevastova svētdien cieta zaudējumu Maljorkas WTA International sērijas turnīra finālā, neaizstāvot pērn izcīnīto titulu un punktus. Latvijas sportiste ar rezultātu 4-6, 5-7 zaudēja Vācijas tenisistei Tatjanai Marijai, kura rangā atrodama 79.vietā.

Pašlaik pasaules ranga 21.vietā esošajai tenisistei tas bija pirmais turnīrs kopš maija beigām, kad viņa Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-4, 1-6, 3-6 zaudēja Marianai Dukē-Marinjo no Kolumbijas. Latvijas tenisiste aprīlī sasniedza Čārsltonas WTA Premier turnīra pusfinālu, tomēr kopš tā laika ar skaļiem panākumiem nav izcēlusies.

Vēl Sevastova šosezon sasniedza pusfinālu gada pirmajā turnīrā Brisbenā.

Šosezon viņa 33 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras.

Sevastova līdz šim vienīgo reizi Īstbornas turnīrā spēlēja savas "pirmās karjeras" laikā, 2011.gadā pirmajā kārtā atzīstot Petras Kvitovas pārākumu.

Turnīrs Īstbornā norisinās uz zāles seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas otrā rakete Karolīne Vozņacki no Dānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi