Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sevastova teju trīs stundu trillerī Sidnejā zaudē šveicietei Bačinski

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova pirmdien teju trīs stundu ilgā cīņā Austrālijas pilsētā Sidnejā WTA notiekošā Premier sērijas turnīra pirmās kārtas mačā rezultātu 7-6 (7:3), 4-6, 4-6 zaudēja Šveices tenisistei Tīmeai Bačinski.

Sevastova šo turnīru noslēgusi ar vienu WTA ranga punktu. Šai cīņai bija jāsākas par vairākām stundām ātrāk, taču Sidnejas turnīra norisi pirmdien patraucējis lietus.

Mačs starp abām tenisistēm iesākās ar ļoti līdzvērtīgu cīņu - neviena no viņām pirmajos piecos geimos nespēja nosargāt savu servi, bet vadībā ar 3-2 bija Sevastova, kura turklāt sestajā geimā kā pirmā spēja būt labāka pie savas serves un ieguva jau divu punktu pārsvaru. Pagājušā gada Latvijas labākā sportiste šo vadību gan nenoturēja ilgu laiku, jo Bačinski astotajā geimā guva vēl vienu breiku un panāca izlīdzinājumu 4-4.

Sevastova gan nepalika atbildi parādā un uzreiz pēc tam arī guva breiku, turklāt turpinājumā, servējot par uzvaru setā, ieguva divas setbumbas, tomēr Bačinski pamanījās izglābties un atkal izlīdzināja rezultātu. Pēcāk pirmā seta liktenis likumsakarīgi tika izšķirts taibreikā, kura sākumā Latvijas tenisiste ieguva pāris punktu pārsvaru, ko arī nosargāja, pirmajā setā gūstot virsroku ar 7-6 (7:3).

Arī otrais sets sākās līdzvērtīgā cīņā, piektajā un sestajā geimā tenisistēm apmainoties breikiem. Rezultāts tobrīd bija 3-3, tomēr pēc tam iniciatīvu pārņēma šveiciete, kura vēlreiz lauza Sevastovas servi un pēc tam nosargāja savējo, panākot 5-3. Pēcāk Latvijas tenisiste neļāva pretiniecei iegūt vēl vienu breiku, bet Bačinski tik un tā varēja servēt par uzvaru otrajā setā, ko viņa arī pārliecinoši paveica, gūstot setā virsroku ar 6-4.

Tādējādi mača liktenis tika noteikts izšķirošajā - trešajā - setā, kurā atkal starp abām sāncensēm bija ļoti spraiga cīņa. Tiesa, visu laiku pie pirmā breika tika Bačinski, kamēr Sevastova lielākoties bija iedzinējas lomā, tomēr viņai divreiz izdevās atspēlēties no breika deficīta. Septītajā geimā šveiciete gan vēlreiz lauza pretinieces servi un pēc tam ne bez problēmām nosargāja savējo, Sevastovai neizmantojot vienu breikbumbu.

Līdz ar to Sevastova trešajā setā bija nonākusi iedzinējos ar 3-5, turklāt Sidnejā bija atsācies lietus, kas iekavēja nākamo geimu, tomēr tas Latvijas tenisisti neapturēja un viņa nosargāja savu servi. Pēc tam Bačinski servēja par uzvaru šajā spēlē, tomēr Sevastova cīnījās pašaizliedzīgi un spēja atspēlēt vienu mačbumbu, bet pēc tam, kad pretiniece ieguva vēl vienu mačbumbu, viņai nācās samierināties ar zaudējumu.

Bačinski arī trešo setu uzvarēja ar 6-4.

Pasaules ranga 13.vietas īpašniece Sevastova šajā turnīrā bija izlikta ar devīto numuru, bet pirmajā kārtā viņa tikās ar reitinga 192.numuru Bačinski.

Otrajā kārtā Bačinski tiksies ar slovākieti Dominiku Cibulkovu (WTA 26.) vai rīkotāju speciālo ielīgumu saņēmušo austrālieti Samantu Stosuru (WTA 73.).

Sākotnēji izlozē Sevastovai tika planētas devītā rakete Kiki Bertensa no Nīderlandes, taču traumas dēļ no turnīra attiecās vairākas tenisistes, kā rezultātā, pārdalot pretinieces, liepājniece pretī saņēma Bačinski.

Sevastova sezonu iesāka ar ceturtdaļfināla sasniegšanu Brisbenas WTA Premier sērijas turnīrā, kamēr Bačinski Šeņdžeņas WTA International pirmajā kārtā atzina slavenās krievietes Marijas Šarapovas pārākumu.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Bačinski 2017.gadu traumas dēļ noslēdza priekšlaicīgi un iepriekšējā sezonā cieta zaudējumus deviņās pirmajās spēlēs, pirmo uzvaru svinot tikai septembrī ITF līmeņa turnīrā. Sezonu zemākas raudzes mačos viņa noslēdza salīdzinoši veiksmīgi, bet WTA tūrē tika tikai pie trim uzvarām pamatturnīru spēlēs.

Karjeras laikā Bačinski izcīnījusi četrus WTA titulus. 2016.gadā šveiciete WTA rangā sasniedza devīto vietu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko pirmajā kārtā sacentīsies pret mājinieci Ešliju Bārtiju.

Ostapenko šajā turnīrā piedalījās arī dubultspēlēs, kur gan pirmdien duetā ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 2-6, 6:10 piekāpās ar ceturto numuru izliktajām Nadjai Kičenokai no Ukrainas un čehietei Barborai Strīcovai.

Sacensības Sidnejā Latvijas pārstāvēm būs noslēdzošais pirms sezonas pirmā Grand Slam - Austrālijas atklātā čempionāta.

Pērn abas Latvijas tenisistes Sidnejas turnīrā cieta zaudējumus pirmajā kārtā.

Turnīrs Sidnejā notiek uz cietā seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi