Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sevastovas karjeras lielākais mačs – ar mazām izredzēm un lielām cerībām

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika mūsu otrā rakete Anastasija Sevatova US Open pusfinālā cīnīsies ar 21. gadsimta slavenāko un labāko tenisa spēlētāju Serēnu Viljamsu. Sevastova pirmoreiz spēlēs Grand Slam turnīra pusfinālā, un viņas izredzes uz uzvaru tiek novērtētas ļoti pieticīgi, taču Latvijas līdzjutēju un Sevastovas cerības uz sensacionālu vietu US Open finālā tas neapdzēš, norāda bukmeikeri.

Sevastova jau atkal Ņujorkā likusi par sevi runāt tenisa pasaulei. Iepriekšējos divos gados viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, turklāt tieši US Open 2016. gada turnīrā skaļi pieteica savu atgriešanos profesionālajā sportā, radot vienu no pēdējās desmitgades iedvesmojošākajiem stāstiem tenisā. Tagad šim stāstam pienācis turpinājums īsteni latviskās noskaņās, trešajam mēģinājumam izrādoties laimīgajam, lai uzkāptu US Open virsotnē, kur šobrīd palikušas vairs tikai četras pusfināla dalībnieces.

Sevastova ceturtdaļfinālā nebija favorīte, un kā gan varēja būt citādi, ja pretim stājas pasaules trešā rakete un pagājušās sezonas US Open čempione Slouna Stīvensa. Pirms mača bukmeikeri Sevastovas uzvaru vērtēja ar koeficientu 2.80, kas beigās piepildījās. Stīvensa noteikti neaizvadīja savu labāko maču, piekāpjoties Sevastovai gan psiholoģiskajā ziņā, zaudējot pārliecību, gan taktiskajā ziņā, netiekot galā ar Latvijas spēlētājas spīdošajiem saīsinātajiem sitieniem.

Arī pusfinālā Sevastovai būs nosacītas pastarītes statuss. Viņa sacentīsies ar titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu, kura sieviešu tenisā dominē jau vairāk nekā 15 gadus un arī šobrīd, 37 gadu vecumā un pēc bērniņa laišanas pasaulē, ir galvenās favorītes lomas Betsafe sporta bukmeikeru vērtējumā US Open turnīrā. Koeficients uz Serēnas uzvaru pusfinālā ir 1.21, kamēr Sevastovas panākums novērtērs ar koeficientu 4.35. Iespēja, ka Viljamsa uzvarēs divos setos, novērtēta ar koeficientu 1.57.

Sevastova jau iepriekš pārspējusi uz sevi liktās cerības, galu galā, pirms turnīra viņa nemaz netika iekļauta 20 galveno favorīšu lokā un viņas triumfa koeficients bija milzīgais 81.00, gandrīz četras reizes lielāks nekā otrai Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko. Tagad Sevastovas titula koeficients pēc viņas uzvaru sērijas Ņujorkā nokrities līdz 10.00, kamēr Viljamsas iespējas uzvarēt visā turnīrā un iegūt savu pirmo Grand Slam titulu pēc 2017. gada Australian Open saņēmušas koeficientu 1.72.

Betsafe bukmeikeri piedāvā prognozēt, ka Sevastova pret Viljamsu uzvarēs vismaz vienā setā, kamēr Rafaels Nadals savā mačā ceturtdien tiks galā ar Huanu Martinu del Potro. Šāda notikumu kombinācija novērtēta ar koeficientu 10.00.

Sevastovai šī būs karjeras pirmā oficiālā spēle pret Serēnu, kura savos komentāros medijiem Ņujorkā atzinīgi izteicās par Sevastovas rādīto tenisu un atzina, ka jau ilgāku laiku vērojusi viņas spēles. Vai tās ir tikai pieklājības frāzes un vai Sevastova spēlē, kas vairāku iemeslu dēļ būs lielākā viņas tenisistes karjerā, spēs likt satraukties par mača iznākumu? Līdz šim Sevastova spējusi savu atbalstītāju cerības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi