Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastovas pretiniece Jūrmalas turnīra ceturtdaļfinālā - rumāniete Bara

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova piektdien Jūrmalas WTA International turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar rumānieti Irinu Mariju Baru.

Bara ceturtdien otrajā kārtā ar 7-6 (8:6), 3-6, 6-1 apspēlēja krievieti Valentīnu Ivahņenko (WTA 228.).

Sevastova iepriekšējo maču aizvadīja trešdien, tādējādi liepājniecei tikusi viena atpūtas diena, salīdzinot ar pretinieci.

Sevastova WTA rangā ieņem 11.vietu un šajā turnīrā izlikta ar pirmo numuru, kamēr Bara ir reitinga 213.pozīcijā.

Sevastova par ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnījusi 60 WTA ranga punktus, bet, uzvarot šajā turnīrā, viņa debitēs reitinga desmitniekā.

Abām tenisistēm šī būs otrā savstarpējā spēle. Pērn Maskavas WTA "International" turnīra otrajā kārtā ar 6-2, 6-7 (5:7), 6-4 pārāka bija Sevastova. Turnīrs Krievijas galvaspilsētā norisinājās ar nosaukumu "Moscow River Cup" un šogad pārcelts uz Jūrmalu, kur startē zem nosaukuma "Baltic Open".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sevastova pirmajā kārtā ar 6-2, 6-1 uzveica Krievijas sportisti Varvaru Fļinku (WTA 128.), bet otrajā duelī ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-4 pārspēja slovēnieti Dalilu Jakupoviču (WTA 147.).

Tikmēr Bara pirmajā kārtā apturēja turnīra piekto numuru Margaritu Gasparjanu no Krievijas (WTA 57.), pretiniecei trešajā setā izstājoties pie rezultāta 6-4, 4-6, 4-0 rumānietes labā.

Bara ar lieliem panākumiem karjerā nav izcēlusies, pērn rangā sasniedzot savu rekordaugsto 139.pozīciju. Lielākoties ITF turnīrā startējošā rumāniete šosezon izcīnījusi 23 uzvaras un cietusi 20 zaudējumus.

Sevastova šosezon aizvadījusi 39 mačus, izcīnot 23 uzvaras. Pagājušajā nedēļā viņai Bukarestes "International" raudzes turnīrā neizdevās aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Šī mača uzvarētāja pusfinālā tiksies ar turnīra sesto numuru Anastasiju Potapovu no Krievijas (WTA 64.) vai rumānieti Patriciju Mariju Tigu (WTA 264.).

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Latvijas sieviešu otrā rakete Aļona Ostapenko vienspēlēs apstājās pirmajā kārtā, bet trešā rakete Diāna Marcinkēviča zaudēja otrajā kārtā. Tikmēr vienspēļu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Kamilla Bartone un Daniela Vismane.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnās par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi