Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Slavenā tenisiste Šarapova 32 gadu vecumā liek punktu karjerai

Pieckārtējā Grand Slam turnīru uzvarētāja tenisiste Marija Šarapova trešdien 32 gadu vecumā paziņoja, ka noslēdz savu profesionāles karjeru.

"Teniss - saku tev ardievas," sarunā ar žurnālu Vogue savus plānus atklāja Šarapova. "Pēc 28 gadiem šajā sportā, kuros izdevās arī izcīnīt piecas Grand Slam trofejas, man ir jāliek punkts, lai atvērtu sevi jauniem piedzīvojumiem."

Šarapova pēdējos gados nespēja atgriezties labākajā fiziskajā formā, ko liedza pleca trauma. Viņa patlaban WTA vienspēļu rangā atrodama vien 373.pozīcijā.

Savos pēdējos turnīros tenisiste lielākoties cieta neveiksmi jau pirmajās kārtās. Tostarp Vimbldonas, Austrālijas atklātā un US Open turnīros.

"Viena no manām panākumu atslēgām bija spēja nelūkoties nākotnē un nekavēties pagātnē. Ticēju, ka ar smagu darbu spēšu no sevis izspiest to, ko pati negaidīju," spilgtos karjeras brīžus atminējās tenisiste.

"Man teniss pietrūks katru dienu. Tāpat ilgošos pēc treneriem un savas komandas. Ilgošos pēc roku spiedieniem pēc aizvadīta dueļa, kā arī sarunām ar savu tēvu par treniņu procesu."

Šarapova pirmo reizi par pasaules vadošo raketi kļuva 2005.gadā, bet pēc gada jau uzvarēja ASV atklātajā čempionātā. 2004.gadā viņai 17 gadu vecumā bija izdevies svinēt panākumu prestižajā Vimbldonā.

Karjeras lejupslīdes pirmie pakāpieni tika ielikti jau 2007.gadā, kad par sevi pirmo reizi lika manīt plecs, kas bija iemesls sportisko gaitu beigām šogad. Neraugoties uz veselības likstām, viņa 2008.gadā uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, bet neilgi pēc tam vēlreiz savainoja plecu, kas viņai liedza aizvadīt pilnvērtīgu sezonu. Šī iemesla dēļ viņa nepiedalījās Pekinas Olimpiādē.

2012.gadā Šarapova izcīnīja savu pirmo titulu French Open un kļuva tikai par desmito sievieti WTA tūrē, kurai izdevies izcīnīt visus četrus Grand Slam titulus. Tajā pašā gadā viņa Olimpiādē izcīnīja sudrabu. Divus gadus vēlāk viņa vēlreiz uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

2016.gadā sportiste Austrālijas atklātajā čempionātā nodeva dopinga proves, kurās vēlāk tika atrasts meldonijs, viņai saņemot 15 mēnešu diskvalifikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi