Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tenisa līderi zaudē pozīcijas rangos

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā atkāpusies par vienu pozīciju un šonedēļ ieņem 12.vietu. Tikmēr mūsu vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis trīs pozīcijas un ieņem 352.vietu.

Ostapenko kortā nav devusies mēnesi, savā līdz šim pēdējā mačā piedzīvojot zaudējumu Maiami "WTA 1000" turnīra pirmajā spēlē. Savainojuma dēļ viņai gāja secen Billijas Džīnas Kingas kausa duelis ar Kanādu, bet šonedēļ Latvijas pirmā rakete plāno atgriezties WTA tūrē Madrides "WTA 1000" turnīrā.

2022.gada sezonā Ostapenko ir augstajā septītajā vietā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura nolēmusi ieturēt pauzi profesionālajā tenisā, zaudējusi divas pozīcijas un ir 122.vietā.

Daniela Vismane rangā atkāpusies par četrām vietām un šajā nedēļā ir 273.pozīcijā, piecas pozīcijas zaudējusi Diāna Marcinkēviča (289.), kamēr uzreiz par 30 vietām pakāpusies Kamilla Bartone (348.). Darja Semeņistaja zaudējusi trīs pozīcijas (392.), Anna Ozerova pakāpusies par divām vietām (958.), vienu pozīciju zaudējusi Patrīcija Špaka (1111.), Margaritai Ignatjevai ir 30 vietu kritums (1286.), bet Līga Dekmeijere pacēlusies par vienu pozīciju (1319.).

WTA ranga līderes godā ceturto nedēļu pēc kārtas ir poliete Iga Švjonteka, uz otro vietu pakāpusies spāniete Paula Badosa, kura uz trešo pozīciju atbīdījusi čehieti Barboru Krejčikovu, ceturtā ir baltkrieviete Arina Sabaļenka, piektā - grieķiete Marija Sakari. Sestā arī šonedēļ ir igauniete Anete Kontaveita, septīto vietu ieņem čehiete Karolīna Plīškova, astotā ir amerikāniete Deniela Kolinsa, devīto ieņem spāniete Garvinje Mugurusa, bet desmitā ir tunisiete Onsa Žabēra.

Aizvadītajā nedēļā Štutgartes "WTA 500" turnīrā uzvarēja Švjonteka, bet Stambulas "WTA 250" sacensībās pie titula tika krieviete Anastasija Potapova.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 28.vietu, bet Marcinkēviča zaudējusi divas pozīcijas un ieņem 226.vietu., vienu pozīciju zaudējusi Vismane (228.), bet savu vietu nemaina Bartone (354.). Semiņistaja ir kāpums par vienu pozīciju (503.), Špaka zaudējusi divas vietas (1056.), Dekmeijere - vienu (1077.), kamēr Ignatjeva savu pozīciju saglabā (1111.). Vēl Sevastova zaudējusi trīs vietas (1379.), Ozerova pakāpusies par vienu (1469.), bet Sabīne Rutlauka zaudējusi piecas vietas (1724.).

Gulbis pirmdien mēģinās iekļūt Romas "Challenger" turnīra pamatsacensībās, bet iepriekšējā nedēļā viņš nespēlēja.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs atguvis desmit vietas (792.), Mārtiņš Podžus zaudējis vienu pozīciju (809.), kamēr Kārlis Ozoliņš pakāpies par septiņām (1387.). Artūrs Lazdiņš zaudējis uzreiz 324 pozīcijas, Jānis Podžus pacēlies par 11 (abiem - dalīta 1946.vieta), bet astoņu vietu kāpums ir Mārtiņam Rocēnam (dalīta 2021.).

ATP rangā līderpozīciju saglabājis serbs Novaks Džokovičs, otro vietu ieņem krievs Daņiils Medvedevs, bet trešais ir vācietis Aleksandrs Zverevs, ceturto vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko grieķis Stefans Cicips. Tālāk ir itālis Mateo Berretīni, aiz viņa ir norvēģis Kaspers Rūds, astoto vietu ieņem krievs Andrejs Rubļovs, par divām pozīcijām uz devīto vietu pakāpies spānis Karloss Alkarass, bet pirmo desmitnieku noslēdz kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims, kurš zaudējis vienu pozīciju.

Aizvadītajā nedēļā Barselonas "ATP 500" turnīrā uzvarēja Alkarass, bet Belgradas "ATP 250" sacensībās uzvaras laurus plūca Rubļovs, kurš finālā uzveica mājinieku Džokoviču.

Dubultspēļu rangā pa trīs vietām zaudējuši M.Podžus (624.) un Štrombahs (652.), pa septiņām ieguvuši Ozoliņš (923.) un J.Podžus (1277.), pa 11 - Lazdiņš (1350.) un Rocēns (1600.), bet 13 vietu kāpums ir Danielam Linkunam-Morozovam (dalīta 2129.). Gulbis vairs neatrodas ATP dubultspēļu rangā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi