Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tenisa savienība pārrunās ar Vismani lēmumu par dubultspēļu partneri izraudzīties Krievijas tenisisti

Latvijas Tenisa savienība (LTS) pārrunās ar Danielu Vismani viņas lēmumu par dubultspēļu partneri izraudzīties Krievijas tenisisti, aģentūrai LETA teica LTS ģenerālsekretārs Jānis Mellups.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) tūrē regulāri spēlējošās Latvijas tenisistes ir cīnījušās kopā ar partnerēm no agresorvalstīm Krievijas un Baltkrievijas. Pagājušajā nedēļā Vismane Horbas W-25 turnīrā dubultspēlēs izcīnīja trofeju kopā ar Krievijas tenisisti Darju Astahovu, bet jūlija sākumā Diāna Marcinkēviča divās ITF sacensībās spēlēja gan ar Krievijas, gan ar Baltkrievijas sportisti. Marcinkēviča gan tajā pat laikā ir aicinājusi palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem un ar ģimeni mājās uzņēmusi bēgļus no Ukrainas.

Maijā Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Darja Semeņistaja Prāgas W-60 turnīra dubultspēļu sacensībās startēja duetā ar Krievijas tenisisti Sofju Lanseri, kura savulaik pārstāvējusi Krievijas armijas centrālo sporta klubu (CSKA) un arī šobrīd armijas sporta kluba mājaslapā atrodama informācija par viņu. LTS toreiz pārrunāja situāciju ar tenisisti un kopš tās reizes Semeņistaja turnīros, kuros startējusi dubultspēlēs, par pāriniecēm izvēlējusies citu valstu sportistes.

"Esam procesā, un ar Danielu būs dialogs. Mūsu nostāja nav mainījusies, esam pret karadarbību un par jebkādiem mēriem, kas to ierobežo, taču mums nav pilnvaru aizliegt izvēlēties dubultspēļu partnerus. Ar Danielu šo nebijām personīgi pārrunājuši. Ceru, ka viņa bija lietas kursā, jo Darjas gadījums un mūsu nostāja toreiz tika atspoguļoti medijos," stāstīja Mellups.

Krievijas un Baltkrievijas tenisistes nepiedalījās jūlija sākumā Liepājā notikušajā ITF W-60 turnīrā, taču tajā startēja Ukrainas tenisiste Valērija Strahova, kura dzimtenē tiek uzskatīta par prokrieviski noskaņotu sportisti. Gada sākumā Ukrainas Tenisa federācijas viceprezidents Jevgeņijs Zukins pauda, ka tenisa savienībai nav instrumentu, kā viņai likt mainīt pilsonību un liegt startēt zem Ukrainas karoga.

"Šajā gadījumā mēs nevarējām būt institūcija, kas var liegt cilvēkam ar Ukrainas pasi ko liegt darīt," Strahovas dalību turnīrā Liepājā komentēja Mellups.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ir atrunāts, ka sacensībās nedrīkstētu piedalīties sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā. Tāpat vadlīnijās aicināts nepieļaut ar Krievijas un Baltkrievijas spēka struktūrām saistītu sportistu dalību starptautiskās sacensībās.

ITF nav atsaukusies aģentūras LETA vairākkārtējiem aicinājumiem skaidrot, vai organizācija vērtē tā dēvēto neitrālo sportistu atbilstību SOK vadlīnijām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi