Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rimi Rīgas maratons norisināsies 10. un 11. oktobrī

Lai gan pandēmijas radītie nepārvaramas varas apstākļi turpinās, Rimi Rīgas maratons ir gatavs izziņot 2020. gada maratona jauno datumu. 30. Rimi Rīgas maratons šogad notiks 10. un 11. oktobrī – 10. oktobrī plānota Rimi Rīgas maratona Bērnu diena un Ģimeņu skrējiens, savukārt 11. oktobrī norisināsies maratona, pusmaratona, 10 km un 6 km skrējieni, vēsta organizatori.

Atkarībā no valstī noteiktajiem ierobežojumiem, 30. jubilejas maratonā dalībnieki skries, pieskaņojoties jaunajai realitātei, vai virtuāli. Katrs, kurš 10.-11. oktobrī finišēs, saņems unikālu un neatkārtojamu jubilejas medaļu, kādu iespējams saņemt tikai vienreiz dzīvē. Savukārt, sākotnēji plānotajos maratona datumos 16.-17. maijā organizatori šoreiz aicina izskrieties katram individuāli.

"Nav iespējams prognozēt, kāda būs pandēmijas izplatības attīstība un noteiktie ierobežojumi rudenī, tomēr esam pieņēmuši lēmumu šogad skriet 10.-11. oktobrī," komentē Aigars Nords, Rimi Rīgas maratona direktors. "Ja ierobežojumi būs pilnībā atcelti, 30. Rimi Rīgas maratons notiks ar jubilejas maratonam atbilstošu vērienu. Ja ierobežojumi būs spēkā, adaptēsimies, ieviešot radošus jauninājumus, kas jubilejas maratonam ļaus bez aizķeršanās noritēt, ievērojot epidemiologu norādījumus. Pirmo reizi pasākuma vēsturē maratons varētu notikt arī virtuāli, dalībniekiem piedāvājot iespēju Rimi Rīgas maratona distanci noskriet individuāli, distanci un laiku fiksējot īpaši sagatavotā aplikācijā. Labā ziņa – mēs skriesim, un 30. jubilejas Rimi Rīgas maratons notiks ar īpašu jubilejas medaļu!"

Dalībniekiem, kuri jau reģistrējušies 2020. gada pasākumam, taču nevarēs piedalīties jaunajos maratona norises datumos, Rimi Rīgas maratona organizatori sarūpējuši iespēju pārcelt savu dalību uz 2021. gadu vai pārreģistrēt savu dalību uz cita skrējēja vārda. Līdz 12. jūnijam šādu iespēju organizatori piedāvā bez maksas. Visas izmaiņas būs veicamas katra skrējēja personīgajā Rimi Rīgas maratona reģistrācijas profilā. Vairāk par visām ar pārceltajiem datumiem saistītajām izmaiņām var uzzināt Rimi Rīgas maratona oficiālajā mājaslapā www.rimirigamarathon.com.

Organizatori aicina būt atvērtiem un nemulst attiecībā uz iespējamo ierobežojumu rezultātā radītajiem jauninājumiem maratona norisē, tajā skaitā iespējamo virtuālo maratonu vai, piemēram, hibrīd-pasākumu, skrējienam daļēji norisinoties gan fiziski, gan virtuāli.

Lai iegūtu īpašo jubilejas medaļu, jātrenējas un izvēlētās distances noskriet katram dalībniekam nāksies neatkarīgi no tā, vai maratons notiks, kā ierasts, vai virtuāli. Virtuālā maratona gadījumā, distances un rezultātus fiksēt varēs visās populārākajās skriešanas aplikācijās, viedtālruņos un pulsometros, savukārt, īpaša Rimi Rīgas maratona vietne rezultātus apkopos un uzvarētājus noteiks automātiski.

Organizatori joprojām cer, ka ierobežojumi lielajiem pasākumiem tiks pilnībā atcelti laicīgi, lai 30.jubilejas maratons 10.-11. oktobrī noritētu kā katru gadu – ar kopīgu startu šoreiz pie Brīvības pieminekļa un finišu Krastmalā, jaunajām trasēm pilsētas skaistākajās ielās, īpašām jubilejas medaļām, enerģijas punktiem un mūziku. Ja, savukārt, saglabāsies ierobežojumi, dalībnieku drošībai organizatori neizslēdz dalītos startus un dalībnieku dalīšanu “viļņos”, virtuālo maratonu un vai tā saucamo hibrīd-pasākumu, kas ļautu ievērot distancēšanos.

Skrienam arī 16. un 17. maijā

Sākotnēji Rimi Rīgas maratona 30. jubilejas pasākums tika plānots šajā nedēļas nogalē. Tāpēc maratona organizatori aicina visus 16. un 17. maijā doties plānotajā skrējienā, atbalstot ideju par maratonu, pat ja tas šobrīd nav iespējams kopā un klātienē.

16. maijā, kad bija plānota Bērnu diena, ģimenes aicinātas izskriet 4,2 km Ģimeņu skrējienu vai sarīkot nelielus svētkus pašiem mazākajiem, noskrienot kopā 200 m vai 400 m distances. Savukārt 17.maijā visi tiek aicināti uzvilkt kedas un noskriet savu izvēlēto distanci mīļākajā maršrutā. Lai radītu kaut nedaudz vienotības sajūtu, organizatori ierosina katras distances skrējējiem startēt vienā noteiktā laikā. Un lai gan laiki norādīti maratonā esošajām distancēm, skriet vajadzētu tik, cik gribas un cik gatavs katrs ir uz pašreizējo brīdi.

Ieteiktie starta laiki:

  • 9.00 – 42 km un 21 km vai jebkura cita distance virs 10 km
  • 10.00 – 10 km distance
  • 11.00 – 6 km distance

Starta vieta: jebkura paša izvēlēta vieta Latvijā vai pasaulē

Maratona organizatori aicina fotografēties no iecienītākajiem skriešanas pieturpunktiem – takām, ceļiem, tiltiem, parkiem un pieminekļiem – un dalīties ar tiem sociālajos tīklos, radot vienotu kopības sajūtu aizrautībā pret skriešanu, pat ja šobrīd jāskrien atsevišķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi