Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tet Rīgas maratona dalībnieki saņems Artūra Analta radītās medaļas

Iekļaujoties pasaules prestižāko jeb IAAF Gold Label "Zelta" maratonu līgā, Tet Rīgas maratona dalībnieki 18.-19. maijā saņems starptautisku atzinību ieguvušā latviešu dizainera Artūra Analta veidotas piemiņas medaļas. Pie medaļām tiks pilnīgi visi teju 40 000 dalībnieki, kas 18.-19.maijā veiks kādu no distancēm - no Rimi Bērnu dienas mazajām trasītēm līdz klasiskajai maratona distancei. Lai arī mākslinieks katrai distancei radījis savu medaļu, tām visām ir vienojošs elements – kubs, kas simbolizē pūles, kas ieguldītas, gatavojoties ikgadējiem skriešanas svētkiem, vēsta rīkotāji.

"Zelta zīme Rīgā gaidāmajiem skriešanas svētkiem nodrošina Ziemeļeiropas nozīmīgākā maratona statusu. Lai to nosvinētu, mēs radījām piecas medaļas. Katrai distancei savu ar vienu vienojošu elementu – kubu. Kuba struktūra atspoguļo procesu – sistemātisku fizisku un mentālu darbu, gatavojoties savam mērķim. Katrs kubs reprezentē vienu kilometru, savukārt kopā tie veido medaļas formu – distanci. Medaļa – optiska ilūzija, neiespējams ceļojums, kāds maratons var būt. Šo kubu ceļu var izskriet dažādos veidos, un tas simbolizē katra skrējiena unikalitāti, neatlaidīgu treniņu procesu un gribasspēku," komentē Analts.

Analts starptautisku atzinību ieguvis 2018. gadā, iegūstot Londonas Dizaina biennāles galveno balvu Labākais dizains par instalāciju Matter to Matter. Sīkāka informācija par Analta darbiem variantstudio.com.

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991. gada. 29. Tet Rīgas maratons notiks 2019. gada 18.–19. maijā. 2018. gadā pasākums pulcēja 37 645 dalībniekus, t. sk., 4243 ārvalstniekus no 78 pasaules valstīm un 12 tūkstošus bērnu Rimi Bērnu dienas ietvaros. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Zelta kvalitātes zīmi (Gold Label)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi