Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tet Rīgas maratons aicina uz koptreniņiem Mežaparkā

Līdz ar pavasara sezonas iestāšanos un atzīmējot 10 nedēļas līdz startam, Tet Rīgas maratons aicina skrējējus un aktīva dzīvesstila piekritējus uz noslēdzošo treniņu ciklu, kas no svētdienas, 17. marta, sāksies Mežaparkā. Līdz šim plašākā treniņu atbalsta programma sadarbībā ar Riga Runners domāta visu līmeņu skriešanas mīļotājiem, treniņu procesā nodrošinot Latvijas labāko garo distanču skrējēju, treneru un treniņu biedru atbalstu, vēsta organizatori.

Turpmāk katru svētdienu plkst. 10 organizatori Mežaparkā skrējējus pulcēs, lai treniņu iespējas par velti nodrošinātu visplašākajam skrējēju lokam. Mežaparka treniņus vadīs gan Riga Runners skrējēju kopienas treneri, gan Latvijas ātrākie garo distanču skrējēji – Valērijs Žolnerovičs, Ilona Marhele, Jānis Girgensons, Jānis Višķers un Renārs Roze.

Ierodoties Mežaparkā, treniņa dalībnieki varēs izvēlēties savas sagatavotības un spēju līmenim atbilstošu treniņu grupu. Paši mazākie, kas gatavojas Rimi Bērnu dienai 18. maijā, piedalīsies Bērnu treniņos Kārļa Birmaņa, Rimi Bērniem trenera vadībā, kuros skriešanas slodze būs sabalansēta ar vingrošanu, uzmanības un veiklības uzdevumiem, radot iespēju veselīgi pavadīt laiku svaigā gaisā. Iesācēji jeb skrējēji, kuri apņēmušies pirmo reizi startēt 6 km vai 10 km distancē, iemaņas un skriešanas ieradumus varēs attīstīt My First Run grupā, kurā, miksējot skriešanu ar soļošanu, varēs lēnā tempā veikt vien dažus kilometrus.

Pieredzējušajiem skrējējiem organizatori piedāvās iesaistīties grupās Sunday Run (~10 km skrējiens ar tempu ~6:00 min/km un īpašu uzdevumu) vai Long Run (tikai maratonistiem (no 18km) un pusmaratonistiem (no 12km) ar tempu 6:00 min/km). Savukārt paši nopietnākie gargabalnieki varēs iesaistīties grupā Advanced kopā ar Latvijas labāko garo distanču skrējējiem – Valēriju Žolneroviču, Ilonu Marheli, Jāni Girgensonu, Jāni Višķeru un Renāru Rozi.

Tet Rīgas maratona skrējēju kopiena Riga Runners, kas divas reizes nedēļā maratonam gatavojas jau no decembra, pavasara sezonā jaunas treniņu grupas piedāvās arī darba dienās, uz treniņiem aicinot gan tos, kas tikai gatavojas uzsākt skriet, gan skrējējus, kas skrien regulāri un cer sasniegt augstvērtīgus sportiskos rezultātus. Treniņu kalendārs gan nedēļas, gan mēnešu griezumā veidots tā, lai, apmeklējot treniņus regulāri, visaptveroši un sistemātiski sagatavotos Tet Rīgas maratonam.

Jaunas treniņu grupas darba dienās

Jau ar šo nedēļu Riga Runners darba dienu treniņus papildina divas jaunas treniņu grupas.

Trešdienās plkst. 19 turpināsies skrējieni trīs tempa grupās ar vispārējās fiziskās sagatavotības treniņiem jeb Weekly Run, savukārt ceturtdienās plkst. 19 divas jaunas grupas - My First Run (tiem, kas apņēmušies pirmo reizi startēt 6 km vai 10 km distancē) un Weekly Intervals (skrējiens ar paātrinājumiem maratonistiem un pusmaratonistiem ar apzinātu sportisku mērķi sacensībās). Darba dienās skrējēji aicināti pulcēties plkst. 19:00 Lattelecom biroja pirmajā stāvā, Dzirnavu ielā 105.

Sīkāka informācija par treniņu norisi pieejama:

Tet Rīgas maratona mājas lapā 

Facebook grupā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi