Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bostonas maratonā uzvarējušais japāņu amatieris Kavauči darbā spiests lūgt papildu brīvdienu

Pirmdien prestižajā Bostonas maratonā negaidīti uzvaru guvušais japāņu skrējējs Juki Kavauči, kurš ir amatiera statusā, pēc panākuma bija spiests lūgt savam darba devējam vienu papildus brīvdienu.

Jau vēstīts, ka Kavauči un amerikāniete Dezirī Lindena pirmdien lietainos un vējainos laika apstākļos izcīnīja uzvaras prestižajā Bostonas maratonā.

Skolas klerks Kavauči kļuva par pirmo Japānas sportistu kopš 1987.gada, kurš izcīnījis uzvaru Bostonas maratona sacensībās vīriem. Viņš 42 kilometrus un 195 metrus skrēja divās stundās 15 minūtēs un 58 sekundēs.

Kavauči nav profesionāls sportists, jo strādā Saitamas prefektūras Kuki pilsētas vidusskolā, kur ir klerka amatā. Viņš ar skriešanu nodarbojas no darba brīvajā laikā, sacensībās piedaloties brīvdienās, vai ņemot atvaļinājumu. Tāpat skrējējam nav sava trenera vai sponsoru.

Pēc Bostonas maratona Kavauči bija plānojis jau nākamajā rītā lidot uz dzimteni un trešdien jau ierasties darbā, taču gūtais panākums viņam uz dienu licis palikt ASV. Kavauči gan nav kavējies un sazinājies ar skolas direktoru, lūdzot vienu papildus brīvdienu, ko arī saņēmis. Tiesa, jau nedēļas nogalē Kavauči plāno piedalīties pusmaratona sacensībās dzimtenē.

Kavauči pirmdien piecus kilometrus pirms finiša apsteidza kenijieti Džofriju Kirui, kurš finišēja otrais, japānim zaudējot divas minūtes un 25 sekundes. Savukārt trešais bija ASV gargabalnieks Šadraks Bivots, kurš no Kavauči atpalika divas minūtes un 37 sekundes.

Kavauči šī bija lielākā uzvara karjerā, taču ne pirmā, jo lielākoties viņš izcīnījis panākumus maratonos Japānā, tajā skaitā arī prestižajā Tokijas maratonā.

Pēc gūtā panākuma Kavauči dzimtenē ieguvis lielu publicitāti.

"Tas ir neticams panākums, jo Bostonas maratons ir viens no augstākā līmeņa skrējieniem pasaulē," norādījis Tošihiko Seko, kurš Bostonas maratonā uzvarēja 1981. un 1987.gadā, otro panākumu izcīnot gadā, kad piedzima Kavauči.

"Uzvara bija divtik grūta, jo laika apstākļi bija briesmīgi, taču Kavauči parādīja stiprāko raksturu," piebilda Seko.

Jāpiebilst, ka amatietis Kavauči karjeras laikā 78 maratonus ir veicis ātrāk par divām stundām un 20 minūtēm, šim faktam tiekot ieļautam arī Ginesa rekordu grāmatā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi