Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Diska metējs Apinis: Šis bija viens no grūtākajiem pasaules čempionātiem

Latvijas paralimpietis Aigars Apinis pasaules čempionātā paravieglatlētikā Dubaijā izcīnījis zelta medaļu diska mešanā. Deviņu fināla sportistu konkurencē viņš aizmetis disku vistālāk – 21,05 metrus. Šī ir jau astotā zelta medaļa diska mešanā, ko Aigars Apinis pasaules čempionātos un Paralimpiskajās spēlēs kopš 2000. gada izcīnījis Latvijai, vēsta Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāvji.

"Šis bija viens no grūtākajiem pasaules čempionātiem garās sezonas dēļ – pirms sacensībām bija intensīvs un ilgstošs gatavošanās periods. Paralimpiešiem mešanas disciplīnās šādās garās sezonās sagatavošanos traucē arī laika apstākļi, jo Latvijā cilvēkiem ar invaliditāti nav piemērotas vietas treniņiem rudens un ziemas sezonā. Taču kopumā es jūtu ļoti lielu gandarījumu par padarīto un sasniegto rezultātu. Esmu patiesi priecīgs, ka varēsim apbalvošanā atkal dzirdēt Latvijas himnu," saka pasaules čempions Aigars Apinis.

Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte pauž patiesu prieku: "Mēs, visa Latvija, varam patiesi lepoties ar Aigaru, viņa neatlaidību, darbaspējām un sasniegumiem. Viņš kārtējo reizi ir apstiprinājis savu čempiona titulu. Ceturtdien sacensībās un šodien apbalvošanas ceremonijā Latvijas vārdu dzirdēs vairāk nekā 1400 čempionāta dalībnieku un skatītāju, un vēl vairāki miljoni skatītāju pie TV ekrāniem, sociālajos tīklos un citos medijos."

Paredzēts, ka apbalvošanas ceremonija Dubaijā notiks piektdien, 8. novembrī, plkst. 15.15 (pēc Latvijas laika).

Šis pasaules čempionāts paravieglatlētikā ir viens no svarīgākajiem startiem, lai mūsu sportisti varētu pārstāvēt Latviju pasaules Paralimpiskajās spēlēs Tokijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi