Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latiševai-Čudarei izcils sniegums un sudrabs Universiādē 200 metru sprintā

Latvijas sprintere Gunta Latiševa-Čudare sestdien ar vēl vienu personīgo rekordu izcīnīja sudraba godalgu Taivānā notiekošās pasaules Universiādes 200 metru skrējienā. Par zelta medaļas ieguvēju tika kronēta Itālijas skrējēja Irene Siraguza, kura finišēja pēc 22,96 sekundēm, kamēr Latiševa-Čudare bija otrā ar laiku 23,15 sekundes. Latvijas sportiste šajā disciplīnā līdz ar to uzrādīja jaunu personīgo rekordu.

Savu personīgo rekordu Latiševa-Čudare 200 metru distancē laboja jau pusfinālā, kad distanci veica 23,46 sekundēs, kas turklāt bija labākais rezultāts starp visām pusfinālistēm.Tikmēr pie bronzas medaļas sestdien ar laiku 23,47 sekundes tika cita Itālijas skrējēja Anna Bondžorni. Šī Latvijas sportistiem ir pirmā medaļa šajā pasaules Universiādē.

Šogad Latiševa-Čudare uzvarēja Eiropas U-23 čempionāta 400 metru distancē, bet pasaules čempionātā bija ātrākā no Eiropas skrējējām, noslēgumā ierindojoties 12.vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien vieglatlētikas sacensībās lodes grūšanā kvalifikāciju nepārvarēja Katrīna Sirmā, kura ar rezultātu 10,95 metri ierindojās vien 21.vietā starp 23 dalībniecēm. Lai kvalificētos finālam, lodi vajadzēja raidīt vismaz 17,50 metrus tālu vai iekļūt starp 12 labāko rezultātu īpašniecēm.

Savukārt 800 metru skrējienā priekšsacīkstes nepārvarēja Pauls Ārents, kurš finišēja pēc vienas minūtes un 52,03 sekundēm, savā skrējienā paliekot pēdējais starp septiņiem sportistiem. Lai iekļūtu pusfinālā, vajadzēja būt starp trim ātrākajiem sava skrējiena dalībniekiem vai uzrādīt kādu no trim ātrākajiem rezultātiem starp pārējiem sportistiem.

Noslēgumā Ārents gan ieņēma salīdzinoši augsto 24.vietu starp 51 dalībnieku.

Latvijas sieviešu volejbola komanda sestdien tika pie pirmās uzvaras Taivānā notiekošajā pasaules Universiādē un noslēgumā cīnīsies par 13.vietu turnīrā.

Pusfinālā par 13.-16.vietu Latvijas komanda ar 3-0 (25:22, 25:22, 25:15) uzvarēja Kolumbiju.

Uzvarētājām pa desmit punktiem guva Alise Pastare un Ieva Tetere.

Šī Latvijas komandai bija pirmā uzvara turnīrā, jo pirms tam tika ciesti četri zaudējumi pēc kārtas, turklāt netika uzvarēts neviens sets. Līdz ar to vienībai nākas cīnīties par noslēdzošajām vietām pasaules Universiādes sieviešu volejbola turnīrā.

Tikmēr galda tenisā grupu mačos neveiksmīgi startējuši Latvijas sportisti, visiem piedzīvojot zaudējumus. Neveiksmes cieta Vineta Belanoviča, Gints Eihmans, Leonīds Maslovs un Viktorija Majorova.

Pasaules Universiāde ilgs līdz 31.augustam, bet Latvijas pieteikumā ir 71 atlēts no 15 augstskolām. Šī ir pirmā reize, kad delegācijas sastāvā ir trīs komandu sporta veida izlases.

Latvijas studenti startēs basketbolā, džudo, galda tenisā, paukošanā, peldēšanā, vieglatlētikā, sporta vingrošanā un volejbolā. Sacensībās kopā akreditētas 146 valstis un vairāk nekā 10 000 atlēti.

Pirms diviem gadiem Dienvidkorejā Latvijas sportisti izcīnīja trīs medaļas - sudraba godalgas tika augstlēcējai Madarai Onužāne un šķēpmetējai Līnai Mūzei, bet bronzu ieguva šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš gadu vēlāk tika kronēts par Eiropas čempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi