Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvietis uzstāda jaunu Ginesa rekordu 12 stundu skriešanā uz skrejceliņa

Latvietis Edgars Simanovičs šī gada 24. septembrī bija apņēmies pārspēt Ginesa pasaules rekordu 12 stundu skriešanā uz skrejceliņa un viņam tas izdevās, informē sportista pārstāvji.

Lai uzstādītu jaunu Ginesa rekordu, jelgavniekam Simanovičam bija 12 stundu laikā jānoskrien 143,84 km distance uz skrejceliņa, tādejādi pārspējot līdzšinējo rekordu, kas pieder amerikānim Ronijam Delzeram - vairāku maratonu, triatlonu un 100 jūdžu ultramaratonu dalībniekam.

Sagatavošanās darbi pirms lielā notikuma tika sākti savlaicīgi, un viens no galvenajiem uzdevumiem bija atrast piemērotu un izturīgu skrejceliņu, kas būtu izcils sabiedrotais Edgaram 12 stundu garumā. Ronijs Delzers savam skrējienam bija izvēlējies Life Fitness skrejceliņu, tomēr Edgars nesekoja viņa pēdās un izvēlējās skriet uz WoodWay 4FRONT skrejceliņa, ko bija sagādājis uzņēmums SIA G Kolizejs (Gfitness). Lai arī Gfitness komanda bija pārliecināta, ka skrejceliņš būs tehniski labā stāvoklī visu 12 stundu garumā, saglabājot drošību, tika sagādāti divi skrejceliņi.

WoodWay 4FRONT skrejceliņš ir radīts, balstoties uz 40 gadu pieredzi un tehnoloģiskajām inovācijām. Woodway ir veltījis daudz laika dažādiem testiem, lai līdz maksimumam uzlabotu un veiksmīgi patentētu līstīšu (Slat Belt) lentu, kas sevi pierādījusi kā cienīgu profesionālā fitnesa rīku. Skrejceliņš ir komfortabls un drošs, jo soļa trieciens tiek maksimāli absorbēts.

Lai sekotu līdzi Edgara sirds ritmam tika izmantota MYZONE pulsa jostiņa, kas caur Bluetooth tika savienota ar datoru un reālajā laikā pārraidīja uz ekrāna galvenos rādītājus – pulsu, tā attiecību pret maksimālo, slodzes līmeņa zonu un dažus citus, kas palīdzēja atbalsta komandai veikt ieteikumus Edgara skriešanas tempam.

Pēc 77 noskrietiem kilometriem Edgara sirdsdarbības pulss sāka palielināties, un Gfitness komanda pieņēma lēmumu sagādāt ventilatorus. Trenažieru apkopes speciālisti bija izslēguši funkciju, kas pārtrauc darbību pēc pusotras stundas, taču nebija zināms, kas notiks ar skrejceliņu brīdī, kad tiks sasniegta 100 km robeža, jo displejā pietrūks vieta visiem cipariem. Kā jau tika paredzēts, pēc 99,99 km iekārtu nācās iedarbināt otrreiz, kas izdevās veiksmīgi un bez aizķeršanās.

Neskatoties uz to, ka Edgaram nācās ņemt pauzes vismaz septiņas reizes, viņš savu mērķi sasniedza un pēc 12 stundu skrējiena bija pieveicis 144,42 km, kas nozīmē, ka latvietis pārspēja esošo Ginesa rekordu. Lai pārspētu rekordu Edgaram bija jāskrien ar ātrumu vismaz 12,4 km stundā jeb kilometrs 4:48 minūtēs.

Top komentāri

Rex
R
Supppper !
labais !!
l
malacis , LV lepnums !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi