Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Olimpiskās medaļas neatdevušie Krievijas vieglatlēti netiks iekļauti nacionālajā izlasē

Krievijas vieglatlēti, kuri neatdos atņemtās olimpiskās medaļas, netiks iekļauti nacionālajā izlasē līdz viņi tās atdos, ceturtdien pavēstīja nacionālās amatpersonas.

Iepriekš februāra sākumā tika ziņots, ka medaļas nav atgriezis neviens no 2008. un 2012. gada vasaras olimpiskajās spēlēs dopinga lietošanā pieķertajiem krievu sportistiem.

Kā ceturtdien atkal apstiprināja Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA), tikai viens no 23 sportistiem atdevis olimpisko medaļu, kas zaudēta pēc 2008. un 2012.gadā veiktu dopinga analīžu atkārtotām pārbaudēm. Jau iepriekš bija zināms, ka tas ir skrējējs Antons Kokorins, kurš 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs guva bronzu 4x400 metru stafetē.

Zīmīgi, ka pašam Kokorinam atkārtotās dopinga analīzes bija negatīvas, bet tās pozitīvas bija viņa komandas biedram Denisam Aleksejevam, tāpēc medaļas zaudēja visi četri vienības dalībnieki.

Lai paātrinātu medaļu atdošanu, Krievijas amatpersonas ceturtdien paziņoja, ka sportisti, kas to nepaveiks, nevarēs iekļūt nacionālajā izlasē, kā arī netiks iekļauti antidopinga programmā, kas nozīmē, ka viņi arī nedrīkstēs startēt zem citu valstu karoga.

Pati Krievija no starptautiskām vieglatlētikas sacensībām ir diskvalificēta jau kopš 2015.gada novembra un diskvalifikācija netiks atcelta vismaz līdz šī gada pasaules čempionātam. Pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs no Krievijas vieglatlētiem startēja vienīgi tāllēcēja Darja Kļišina.

Krievijas ceturtdienas paziņojums, visticamāk, neizraisīs strauju medaļu atdošanas praksi, jo daudziem no šiem sportistiem vēl būs jāizcieš diskvalifikācijas un daudzi arī jau ir noslēguši karjeras.

Krievijas sportu pēdējā gada laikā satricinājuši neskaitāmi dopinga skandāli. WADA pēc tā dēvētā Ričarda Maklarena ziņojuma, kurā tika norādīts uz valsts atbalstītu dopinga sistēmu, kuras pamatā bija pozitīvu dopinga analīžu nomainīšana pret negatīvām, aicināja atbildīgās organizācijas aizliegt Krievijas sportistiem startēt starptautiskajās sacensībās, tostarp Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) šo aicinājumu neatbalstīja, ļaujot starptautiskajām federācijām pašām izlemt, vai pielaist krievu atlētus startiem. Dažas federācijas, piemēram, vieglatlētikā un svarcelšanā, šo iespēju izmantoja. Tiesa, pretēju lēmumu pieņēma Starptautiskā Paraolimpiskā komiteja, tāpēc Krievijas sportisti nestartēja Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs.

Tāpat joprojām nedarbojas Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi