Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Palameika nepārvar kvalifikāciju, dusmīga par neveiksmi

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika svētdien uzrādīja pieticīgu rezultātu pasaules vieglatlētikas čempionāta kvalifikācijas sacensībās un palikusi ārpus fināla dalībnieču loka. Tāpat arī jaunā Latvijas šķēpmetēja Anete Kociņa palika pirmā aiz iespējas piedalīties pasaules vieglatlētikas čempionāta finālsacensībās.

Palameika vienīgajā ieskaitītajā mēģinājumā bija 59,54 metrus tāla, kas deva tikai 11.vietu savā grupā.

Sportiste sarunā ar Latvijas Televīziju atzina, ka ir dusmīga par neveiksmīgo startu, taču vairāk viņai žēl esot treneri, nevis sevi.

"Nu, kā tā var būt, liekās, ka viss nesaliekas kopā tieši čempī? Es trenējos tieši uz šiem momentiem. Nu, kā tā var būt?" emocionāli komentēja Palameika.

"Es cenšos izbaudīt katru mirkli. Šis tiešām bija ļoti skaists čempionāts, man tiešām gribējās savā līmenī praktiski realizēties,” viņa atzina.

Neesot bijuši traucējoši vides faktori kā nelabvēlīgs vējš vai tamlīdzīgi. "Tu gribi labāko startu savā mūžā, tu koncentrējies uz pašu labāko, galvā notiek par daudz, tu nevari rast mieru – tas ir tas, kas traucē. Šī sezona man ir ļoti liela cīņa ar sevi un tehnisko izpildījumu,” atzina šķēpmetēja.

Palameika planētas meistarsacīkstēs piedalījās jau piekto reizi, tomēr nav spējusi tikt augstāk par 11. vietu, tikai reizi sasniedzot finālu.

Kociņa startēja B grupā. Pirmo metienu viņai neieskaitīja, otrais bija 62,26 metrus tāls, bet trešajā latviete meta 58,75 metrus. Latviete bija septītajā vietā grupā un 13.pozīcijā starp visām sportistēm.

Zīmīgi, ka Kociņu no fināla dalībniecēm izgrūda Islandes rekordiste Asdisa Hjalmsdotira, kura metienu izpildīja kā pēdējā no visām sportistēm.

Kvalifikācijas normatīvs bija 63,50 metri, ko izpildīja septiņas sportistes, līdz ar to pārējās finālistes tika pielasītas pēc rezultātiem. Par labāko kvalifikācijā ar 67,59 metrus tālu metienu kļuva ķīniete Ļu Huihui.

Kociņa palika 13.vietā, no iespējas piedalīties finālā atpalika par četriem centimetriem, bet Palameika palika 21.pozīcijā.

Pirms čempionāta Kociņa ar savu rezultātu ieņēma dalītu devīto vietu sezonas labāko metēju rangā, kamēr Palameika bija atrodama 14.vietā.

Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Sinta Ozoliņa guva septīto vietu, bet Palameika palika pirmā aiz iespējas sacensties finālā.

papildināta visa ziņa arī par Anetes Kociņas sasniegto rezultātu un Palameikas komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi