Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Serjogins labo Kuldīgas pusmaratona trases rekordu

Sestdien, 11. augustā skriešanas seriāls Bigbank Skrien Latvija dalībniekus pulcēja uz tā sesto posmu Kuldīgā. Saglabājot līdzšinējās pasākuma tradīcijas, tām tika pievienotas arī jaunas, kas jau iepriekš 12 reizes notikušos sporta svētkus ļāva baudīt jaunā kvalitātē.

Kuldīgas pusmaratons līdz šim nesa sev līdzi karstākā sezonas skrējiena slavu. Šīs tradīcijas uzlabošanā šoreiz iesaistījās gan sacensību organizatori, gan arī laikapstākļi. Šogad starti tika doti nevis no rīta, bet pēcpusdienā, arī gaisa temperatūra bija patīkama, tādējādi ikvienam bija iespēja uzrādīt savu vislabāko sniegumu.

Tas teicami izdevās arī vienam no sacesību līderiem 2018. gada sezonā, pusmaratona distancē. Dmitrijs Serjogins (1:06:15)  finišu sasniedza, par 2 sekundēm labojot līdz šim Valērijam Žolnerovičam piederošo trases rekordu. Sacensību uzvarētājs atzīst, ka, lai arī šī bijusi viņa veiksmīgā diena, pacīnīties tik un tā vajadzēja : “Trasē blakus bija Valērijs, kurš neļāva man atslābt. Taču, kad sapratu, ka uzvarēšu, bija vēl papildus motivācija uzlabot savu personīgo rekordu. Šī bija laba diena. Laikapstākļi bija labvēlīgi un organisms bija gatavs skriet ātri,” tā D.Serjogins atskatās uz aizvadīto skrējienu. Īsi pēc V. Žolneroviča (1:07:35), trešais finišā ieskrēja K. Kaimiņš (1:09:47). Dāmu konkurencē 21 kilometru garajā distancē augstvērtīgākos rezultātus uzrādīja Lelde Neimande (1:22:33), Baiba Šoriņa (1:23:31) un Kitija Valtere (1:24:28).

10 kilometru skrējiena labāko finiša laiku īpašnieki Kuldīgā -  Reinis Hartmanis (0:33:10), Uldis Briedis (0:33:46), Kārlis Vīksne (34:59). No sievietēm pirmā finišā,kā jau ierasts šajā sezonā, atgriezās Karīna Helmane - Soročenkova (0:37:42), bet otro un trešo vietu savā starpā sadalīja Līga Girgensone (0:40:22) un Guna Ģērmane (0:40:51). Savukārt 5 kilometru distancē veiksmīgākie bija Artūrs - Niklāvs Medveds (0:16:08) un Amanda Valtasa (0:19:09).

Uz Kuldīgu pēc kustību prieka un jautrības bija devušies arī mazie sportisti, kuri piedalījās Mazuļu rāpošanas sacensībās un Bērnu skrējienos. Ja pasākuma klasisko distanču trasē īpašas sajūtas un emocijas raisīja kora priekšnesums, tad patriotismu un latviskumu varēja vairot sezonas jaunajā, 2 km garajā svētku distancē Mans skrējiens Latvijai. Pēc apbalvošanas ceremonijas, pilsētas viesi un vietējie aktīva dzīvesveida cienītāji turpināja baudīt vasaras vakaru Kuldīgas estrādē, izklaidējoties un piedzīvojot Latvijas simtgade zaļumballi. Tajā par patīkamu atmosfēru gādāja vietējie mūziķi.

Sacensību rezultāti un reģistrācija 7. posmam Valmierā : www.bigbankskrienlatvija.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi