Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiek atjaunots viens no senākajiem skrējieniem Latvijā

Jau pavisam drīz, 30. aprīlī, Cēsu Pils parka estrādē tiks dots starts vienam no senākajiem un tradīcijām bagātākajiem skrējieniem Latvijā - Apkārt Cēsīm. Tā būs skaistas tradīcijas atjaunošana, kas kopš 1979.gada teju ik gadu 30 gadu garumā pulcēja gan spēcīgākos skrējējus, gan dažāda vecuma skriešanas entuziastus no visas Latvijas, informē rīkotāji.

Laikiem un paaudzēm mainoties, skrējiena tradīcija apsīka un 2013.gadā norisinājās līdz šim pēdējais skrējiens “Apkārt Cēsīm”. Tomēr jāatzīst, ka mūsdienu strauji mainīgajā pasaulē milzu vērtība ir spējā saglabāt tradīcijas. Tradīcijas, kas veido vēsturi, kas sniedz stabilitātes sajūtu un vienlaikus ļauj piedzīvot attīstību.

Skrējiena “Apkārt Cēsīm” galvenais tiesnesis un organizators Austris Āboliņš par apņemšanos tradīciju atjaunot saka: “Nav iespējams palikt vienaldzīgam, kad redzi, ka izzūd skrējiens ar senu vēsturi un īpašu auru. Tādu mūsdienās jo īpaši Latvijā nav daudz, bet sporta pasaulē tik ļoti nepieciešami, lai vērotu skrējēju izaugsmi un sportisko spēju attīstību cauri gadiem un pat gadu desmitiem. Jau tagad redzam pieteikto skrējēju rindās vairākus vēsturisko skrējienu dalībnieku audzēkņus. Tā būs lieliska iespēja pavērot, kurš ātrāks Cēsu ielās – treneris pirms 20-30 gadiem, vai audzēknis šogad.” Austris Āboliņš pauž cerību, ka šī gada skrējiens būs labs starts tradīcijas atdzimšanai ar dubultu sparu un spēju noturēties vēl vismaz tikpat, tātad vismaz 30 gadus.

Tradicionāli skrējiens notiek skaistajā Cēsu apkārtnē 10 un 5 kilometru distancēs dažādās vecuma grupās. Jau izsenis skrējiens piesaistījis ne vien skrējējus, bet arī atbalstītājus, kas nodrošinājuši gan skrējiena norisi, gan naudas balvas. Arī šogad naudas balvu fonds ievērojams, pateicoties ilggadējam skrējiena atbalstītājam Ansim Kuplim. Turklāt pārējo atbalstītāju ievērojamais skaits ļauj secināt, ka lēmums atjaunot skrējienu bija pareizs un spēcīgas tradīcijas ir vajadzīgas mums visiem.

Tiekamies Cēsīs 2022.gada 30.aprīlī. Dalībnieku reģistrācija atvērta vēl līdz 28.aprīlim: www.apkartcesim.lv

Skrējienu organizē Cēsu novada pašvaldība sadarbībā ar sporta klubu „Ašais".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi