Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz 16 mēnešiem diskvalificēta ASV vesera metēja Berija

ASV vesera metēja Gvendolina Gvena Berija diskvalificēta uz 16 mēnešiem un nevarēs piedalīties 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, trešdien paziņoja ASV Antidopinga aģentūra (USADA).

Kā norāda USADA, Berijas organismā martā tika atklātas aizliegtā preparāta kanrenona klātbūtne.

Lai gan Berijai bija recepšu zāles, kurā šis preparāts atradās, tas tiek uzskatīts par metabolītu, kas maskē citu aizliegto vielu klātbūtni, un sportiste nebija saņēmusi atsevišķu terapeitisko lietošanas izņēmumu (TUE), līdz ar ko stājusies spēkā 16 mēnešu diskvalifikācija.

Berija karjeras laikā jau otro reizi diskvalificēta par dopinga pārkāpumiem. 2016.gadā viņai tika piespriesta trīs mēnešu diskvalifikācija par neatļautu astmas zāļu lietošanu.

Jaunā diskvalifikācija stājusies spēkā no 2023.gada 28.aprīļa, apstiprina USADA.

Berija ievērību izpelnījās 2019.gadā, kad pēc uzvaras Panamerikas spēlēs uz pjedestāla pacēla dūri, paziņojot, ka žests ir protests pret "netaisnību" Amerikā. Toreiz ASV Olimpiskās un Paralimpiskās komitejas noteica stingru nosodojumu šim aktam, norādot, ka vēlreiz kas tāds nepaliks bez sekām. Tiesa, 2020.gadā pēc Džordža Floida slepkavības Olimpisko komiteju pozīcija mīkstinājās.

Berija ar protesta akciju izcēlās arī 2021.gada ASV olimpiskajās atlases sacensībās, kur izcīnīja trešo vietu un ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Toreiz sportiste demonstratīvi himnas laikā pagriezās ar muguru pret ASV karogu.

Pašlaik 34 gadus vecā Berija piedalījusies divās olimpiskajās spēlēs - 2016.gadā Riodeženeiro viņa ieņēma 14.vietu, bet 2021.gadā Tokijā finišēja 11.pozīcijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi