Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

RTU/Robežsardze/Jūrmala izcīna Latvijas volejbola čempionāta bronzas medaļas

RTU/Robežsardze/Jūrmala pirmdien savā laukumā Jūrmalā svinēja uzvaru Optibet Latvijas volejbola čempionāta mačā un izcīnīja bronzas medaļas.

Jūrmalnieki vienīgajā spēlē par trešo vietu svinēja uzvaru, ar 3-0 (25:11, 25:9, 25:22), pārspējot "Piejūra"/MSĢ.

Mājiniekiem, kuriem laukumā tika 11 no 12 pieteiktajiem spēlētājiem, rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Aleksejs Formanickis, bet 10 punktus sakrāja Toms Kalniņš.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Matīss Šalkovskis.

Latvijas Volejbola federācijas ziņo, ka pirmo setu mājinieki sāka ar 6:1 vadību, viegli uzvarot. Otrajā pirmo punktu ar bloku guva Kristaps Pelēkais, taču pakāpeniski mājinieki pārņēma vadību, no seta vidus strauji palielinot pārsvaru.

Trešajā setā, kurā mājinieku treneris Raimonds Vilde veica vairākas spēlētāju maiņas, ļaujot uzspēlēt tiem, kuri sezonas laikā mazāk bija tikuši laukumā, viesi pēc Ralfa Andrejeva uzbrukuma panāca 4:1 vadību, bet pēc Valtera Ķirsona uzbrukuma - 6:2.

Pēc divām Edvīna Vigula kļūdām piespēlēs un rezultāta 5:10 Vilde bija spiests pieprasīt pusminūtes pārtraukumu, kas līdzēja, un punktu deficīts strauji ruka, neizšķirtu 13:13 panākot pēc Markusa Vensberga kļūdas piespēlē.

Tomēr pirmoreiz vadībā setā mājinieki tika vien pēc Šalkovska kļūdas uzbrukumā - 15:14. Pēc Pinkas uzbrukuma mājinieki bija guvuši četrus punktus pēc kārtas (20:16), nodrošinot pārsvaru, kas atļāva būt vadībā līdz spēles beigām, kaut gan pēc Emīla Lapsaļa bloka viesi atkal pietuvojās viena punkta attālumā (21:22). Punktu spēlei ar uzbrukumu un netveramu servi pielika Kalniņš.

"Spēli aizvadījām labi, jo visi bija koncentrējušies. Tas bija pēdējais mačs sezonā, un visi gribēja parādīt savu labāko spēli," pēc cīņas teica mača rezultatīvākais spēlētājs RTU/"Robežsardze/Jūrmala" rindās Aleksejs Formanickis, kurš šosezon vairāk bloku spēlē bija sakrājis vien pirmajā Baltijas līgas mačā ar Jēkabpils "Lūšiem" - desmit.

"Vienmēr ir prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta," piebilst Formanickis.

Viņš stāsta, ka šī klubam bija grūta sezona un sniegums bija kā pa kalniem.

"Man pašam tā bija pirmā sezona pamatsastāvā. Varējām nospēlēt labāk, bet rezultāts ir tāds, kāds tas ir," saka Jūrmalas kluba pirmā tempa spēlētājs, piebilstot, ka vairāk vajadzētu piestrādāt pie serves.

Viņš arī uzteic Dinaru Zāģeru par paša progresu fiziskajā sagatavotībā.

"Šai spēlei gatavojāmies ilgu laiku, un bijām ļoti labi sagatavojušies," saka RTU/"Robežsardze/Jūrmala" "libero" Kaspars Kronbergs, piebilstot, ka pēc pagājušās sezonas uzvaras Superkausā un Latvijas kausā, kā arī sudraba medaļas Baltijas līgā un Latvijas čempionātā šī bronzas medaļa šosezon ir vienīgā.

"Starpsezonā daudz kas mainījās - aizgāja abi pirmā tempa spēlētāji, viens ceturtās zonas spēlētājs, un viņu vietā nāca jauni puiši. Tāpēc šis nebija mūsu labākais gads," skaidro Latvijas izlases "libero", kurš šomēnes svinēs 20. dzimšanas dienu.

"Arī Latvijas čempionāta pusfinālā pret Jēkabpils komandu varējām labāk nospēlēt. Tomēr uzkrājām pieredzi un nākamajā gadā būsim labāki," sezonu raksturo Kaspars.

Finālā pēc trim spēlēm Jēkabpils "Lūši" sērijā līdz trim uzvarām ar 2-1 ir vadībā cīņā ar "Ezerzemi"/"Daugavpils Universitāti" ("Ezerzeme"/DU).

Nākamais mačs ir paredzēts 19.aprīlī Jēkabpilī un, ja nepieciešams, 20.aprīlī Daugavpilī.

RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" pusfinālā ar 1-2 piekāpās Jēkabpils vienībai, bet "Piejūra"/MSĢ ar 0-2 - daugavpiliešiem.

Pērn "Ezerzeme"/DU finālsērijā ar 3-2 uzvarēja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi