Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-17 vīriešu volejbola izlase svin uzvaru arī pret Franciju

Latvijas U-17 vīriešu volejbola izlase sestdien Horvātijā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra otrās kārtas otrajā mačā svinēja otro uzvaru, pārspējot pašreizējo čempioni Franciju.

Latvija negaidīti pārliecinoši pārspēja pašreizējos šīs grupas čempionus francūžus ar 3-0 (25:23, 25:23, 25:16).

Par spīti piesardzīgajām prognozēm pirmajā setā Latvijas jaunie volejbolisti darbojās ļoti pārliecinoši, panākot 14:10 un 20:15, par spēles gaitu ziņo Latvijas Volejbola federācijas (LVF) preses dienests. Galotnē pretinieki centās izglābties un ar bloku panāca 23:24. Tomēr Kristians Fokerots ar jaudīgu un precīzu sitienu neatstāja frančiem cerības uz uzvaru setā - 25:23.

Arī otrajā setā Latvijas sportisti spēlēja labi, izvirzoties vadībā ar 14:8 un turpinot pārsteigt Francijas pārstāvjus. Tuvojoties galotnei, pretinieki rezultātā pietuvojās (15:18) un to izlīdzināja (19:19). Ilga izspēle noslēdzās ar Ņikitas Dimitrijeva bloku (21:19), turklāt Armands Rokjāns pievienoja netveramu servi - 22:19. Kad rezultāts bija 24:23, pēc Francijas volejbolista serves bumba trāpīja pa trosi un pārvēlās pāri, taču Kristofers Niklāvs Kļaviņš paspēja reaģēt un pasist bumbu gaisā, savukārt Fokerots panāca 25:23.

Trešajā setā Latvijas izlase demonstrēja augstvērtīgu sniegumu, panākot 9:4. Pretiniekiem neradās daudz iespēju lauzt cīņas gaitu. Latvijas jaunie volejbolisti bija nostiprinājuši pārliecību par saviem spēkiem un nebija apturami, panākot jau 15:6. Pēc 16:10 trīs punkti pēc kārtas Latvijas komandai atjaunoja ievērojamu vadību, un spēles pēdējo punktu guva Rokjāns - 25:16.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 18 punktiem bija Kristians Fokerots, kuram trīs ar servi gūti punkti. Kristers Landzāns guva 14 punktus, 13 punktus iekrāja Armands Rokjāns, arī trīs no tiem gūstot ar servi, bet desmit punktus nopelnīja Ņikita Dimitrijevs, četrus punktus sakrādams blokā.

Francijas izlasē rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Matī Eno.

"Par Franciju zinājām pietiekoši daudz, lai uzvarētu, un to arī izpildījām. Puišiem bija vieglāk izpildīt spēles uzdevumu nekā iepriekš pret Horvātiju," pēc uzvaras LVF preses dienestam atklāja Latvijas izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans, kura vadīto spēlētāju izpildījumā šoreiz bija daudz māņu sitienu. "Tieši to mēs pirms spēles atzīmējām, ka uz spēka sitieniem francūži reaģē diezgan labi, bet māņu sitienu gadījumā viņi arī iepriekš nebija īpaši veiksmīgi, un to mēs izmantojām."

Gatavojoties nākamajai spēlei pret Baltkrieviju, lielas pārmaiņas izlasē nav gaidāmas, piebilda treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas U-17 izlase piektdien ar 3-1 (25:13, 25:17, 13;25, 25:19) uzvarēja mājiniekus horvātus.

Pārējās D grupas spēlēs piektdien Baltkrievija ar 1-3 (25:19, 17:25, 20:25, 16:25) piekāpās Francijas izlasei, bet sestdien baltkrievi ar 3-0 (25:23, 25:21, 25:13) pieveica mājiniekus horvātus.

Grupā pēc divām kārtām ar divām uzvarām vadībā ir Latvija. Pa vienai uzvarai ir Francijai un Baltkrievijai, bet Horvātija pagaidām ir bez uzvarām.

Latvijas U-17 izlase uz Horvātiju devās ceturtdien.

Jau ziņots, ka Mārča Obrumana vadītā Latvijas puišu izlase treniņnometni Jēkabpilī uzsāka 15 volejbolistu sastāvā. Pagājušajā nedēļā treniņus izlasē beidza Gabriēls Kokins, bet labāko divpadsmitniekā šonedēļ neiekļuva arī Krišs Liepiņš un Rihards Lindbergs.

Kopā ar Obrumanu uz Horvātiju devušies viņa palīgi - Ģirts Mārtiņsons un Boriss Kolčins, kā arī statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeite Ilva Mazure.

Svētdien Latvijai gaidāma cīņa ar Baltkrieviju.

Eiropas meistarsacīkšu atlases cikla pirmajā posmā Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionātā latvieši Tbilisi deviņu komandu konkurencē izcīnīja piekto vietu. Finālturnīrā jau iekļuvusi EEVZA čempione Polija, bet Baltkrievija EEVZA čempionātā izcīnīja otro vietu. Otrajai Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtai kvalificējās otrās līdz sestās vietas ieguvēji.

Finālturnīrā iekļūs piecu grupu uzvarētājas, kā arī divas labākās otro vietu ieguvējas.

Finālturnīrs plānots jūlija vidū Albānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi