Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nīderlandes volejbolisti pasaules čempionātā sensacionāli uzvar Brazīliju un Franciju

Nīderlandes volejbola izlase nedēļas nogalē izcīnījusi divas sensacionālas uzvaras Bulgārijā un Itālijā notiekošajā pasaules čempionātā.

Sestdien nīderlandieši B apakšgrupas mačā ar rezultātu 3-1 (21:25, 25:20, 25:20, 25:21) pārspēja Brazīliju.

Nīderlande iepriekšējo reizi pasaules čempionāta mačos Brazīliju uzvarēja tālajā 1966.gadā.

Savukārt svētdien Nīderlandes volejbolisti ar rezultātu 3-2 (23:25, 19:25, 25:21, 25:23, 15:13) guva virsroku pār Franciju.

Francūžus tulpju dzimtenes pārstāvji pasaules čempionātā nebija uzvarējuši kopš 1990.gada.

"Mūsu mērķi bija uzvarēt Ķīnu un Ēģipti, bet tagad esam pārspējuši Brazīliju un Franciju, nodrošinot vietu nākamajā kārtā. Parādījām vajadzīgo līmeni un lieliski nospēlējām mača izšķirošajos brīžos. Esam lepni par savu parādīto sniegumu," pauda Nīderlandes izlases kapteinis Nimirs Abdels-Aziss.

"Esam citādāka komanda, kurā jebkurš spēlētājs var parūpēties par pārsteigumu. Ja kāds man teiktu, ka mēs uzvarēsim Brazīliju un Franciju, es tam nekad neticētu. Lai izcīnītu uzvaras, vajadzēja atrast pareizās spēlētāju rotācijas, un mēs to paveicām," pauda Nīderlandes valstsvienības spēlētājs Jaspers Dīfenbahs.

B apakšgrupas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Kanāda, tālāk ar astoņiem punktiem četros mačos seko Nīderlande un Francija, pieci punkti ir Brazīlijai, trīs punkti Ēģiptei, kamēr bez punktiem cīnās Ķīna.

Ar mainīgām sekmēm cīņas nedēļas nogalē aizvadījusi latviešu izcelsmes volejbolista Elvisa Krastiņa pārstāvētā Somijas valstsvienība.

Sestdien somi D apakšgrupā ar rezultātu 1-3 (20:25, 28:26, 16:25, 15:25) piekāpās titula aizstāvētājai Polijai, bet svētdien ar 3-2 (25:19, 25:23, 27:29, 21:25, 15:10) pārspēja Puertoriko.

Krastiņš pret Poliju guva deviņus punktus, bet pret Puertoriko - divtik vairāk, svētdienas mačā būdams rezultatīvākais spēlētājs Somijas izlasē.

D apakšgrupā pa deviņiem punktiem ir Polijai, Irānai un Bulgārijai, piecus punktus guvusi Somija, viens punkts ir Puertoriko, kamēr bez punktiem ir Kuba.

A apakšgrupā vadībā ar 12 punktiem ir Itālija, tālāk ar astoņiem punktiem seko Slovēnija, septiņus punktus guvusi Beļģija, pa trim punktiem ir Argentīnai un Japānai, bet bez punktiem cīnās Dominikāna.

C apakšgrupā pa desmit punktiem iekrājušas ASV un Serbija, seši punkti ir Krievijai, četri Austrālijai, trīs Kamerūnai, kamēr bez punktiem ir Tunisija.

Itālijā un Bulgārijā notiekošajā turnīrā sacenšas 24 izlases, kas sākotnēji sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības, bet turnīra fināls būs 30.septembrī.

Pirms četriem gadiem par čempioni kļuva Polija, kas savās mājās notikušajā turnīrā finālā četros setos pārspēja Brazīliju.

Latvija pasaules čempionāta kvalifikācijā apstājās Eiropas atlases otrajā kārtā. No finālturnīra dalībniecēm Latvija spēlēja vienā grupā ar Beļģiju un Slovēniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi