Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Samoilovs/Šmēdiņš cieš zaudējumu Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra play-off pirmajā kārtā

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Brazīlijas pilsētā Itapemā cieta zaudējumu Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra izslēgšanas sacensību pirmās kārtas mačā.

Latvijas duets, kas sacensībās ir izlikts ar ceturto numuru, ar rezultātu 0-2 (18:21, 23:25) negaidīti piekāpās turkiem Muratam Giginolu un Volkanam Gegtepem, kuri turnīrā startē ar "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu un saņēmuši 31.numuru.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Kā vēstīts, latvieši pirmajās divās spēlēs guva vienu uzvaru un cieta vienu zaudējumu, taču tik un tā sasniedza izslēgšanas sacensības.

Pirmajā grupu turnīra mačā Latvijas duets ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:12) pārliecinoši apspēlēja urugvajiešus Maurisio Akostu un Marko Lukarelli, kuriem šajā turnīrā ir 29.numurs. Savukārt D grupas otrajā mačā, kas bija par pirmo vietu tajā un automātisku ceļazīmi uz izslēgšanas turnīra otro kārtu, Samoilovs/Šmēdiņš līdzīgā cīņā ar 1-2 (21:17, 13:21, 12:15) piekāpās ar 13.numuru izliktajiem čehiem Ondržejam Perusičam un Dāvidam Švaineram.

Šajā posmā pamatturnīrā piedalās 32 dueti, no kuriem astoņi labākie pāri izslēgšanas turnīru sāk no otrās kārtas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā Samoilovs un Šmēdiņš sacensībās ASV piedzīvoja zaudējumu cīņā par Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra bronzas medaļām, kurā Latvijas duets divos setos piekāpās spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram

Samoilovs/Šmēdiņš martā izcīnīja trešo vietu ASV pilsētā Fortloderdeilā notikušajā sezonas pirmajā Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā, kur Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs palika devītie. Aprīlī četru zvaigžņu turnīrā Ķīnā Samoilovs/Šmēdiņš apstājās astotdaļfinālā, kamēr Pļaviņš/ Točs nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Pasaules kausa kalendārā nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, Major posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem Grand Slam posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi