Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Anulēts dopingā pieķertās bobslejistes rezultāts olimpiskajās spēlēs

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) sestdien oficiāli anulējusi dopinga lietošanās pieķertās Olimpiskās sportistes no Krievijas (OAR) bobslejistes Nadeždas Sergejevas rezultātu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Pilote Sergejeva kopā ar stūmēju Anastasiju Kočeržovu izcīnīja 12.vietu sieviešu sacensībās, tomēr viņas analīzēs konstatēta aizliegtā viela trimetazidīns, kas veicina skābekļa apriti organismā.

Tiek vēstīts, ka Sergejeva atteikusies no B proves atvēršanas un to uzskata par vainas atzīšanu.

CAS sestdien lēma, ka ir noticis antidopinga noteikumu pārkāpums, tāpēc Sergejeva no olimpsikajām spēlēm tika izslēgta.

"13.februārī viņas prove bija tīra, bet piecas dienas vēlāk kaut kas tika atrasts," krievu mediji iepriekš citēja Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidentu Aleksandru Zubkovu.

Kā savā ziņojumā rakstīja Ričards Maklarens, trimetazidīns bija arī viena no aizliegtajām vielām, ko Krievijas sportisti lietoja pirms 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, pēc tam pozitīvās analīzes saminot pret negatīvām.

Kā vēstīts, olimpisko spēļu laikā OAR kērlingista Aleksandra Krušeļņicka organismā tika atrasts aizliegtais meldonijs, līdz ar to viņš un Aleksandra Brizgalova zaudēja savas izcīnītās bronzas medaļas jaukto pāru sacensībās.

Iepriekš Phjončhanā dopinga lietošanā tika pieķerts arī Japānas šorttrekists Kei Saito, bet trešdien tika paziņots, ka pozitīvas analīzes bijušas arī Slovēnijas hokeja izlases uzbrucējam Žigam Jegličam.

Valsts izveidotas un atbalstītas dopinga sistēmas dēļ Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nevar startēt Krievijas komanda, jo SOK ir diskvalificējusi Krievijas Olimpisko komiteju. Tomēr sacensībās piedalās "Olimpiskie sportisti no Krievijas", lai arī daudzi Krievijas vadošie sportisti nesaņēma uzaicinājums piedalīties šajā Olimpiādē.

Iepriekš tika prognozēts, ka sestdien Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) dos atļauju Krievijas olimpiešiem soļot zem savas valsts karoga olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, tomēr lēmuma paziņošana tika atcelta un, visticamāk, pēc divām pozitīvām dopinga analīzēm šāda iespēja netiks dota.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi