Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aparjods PČ Sprinta kausa kvalifikācijā uzrāda ātrāko laiku

Latvijas čempions kamaniņu sportā Kristers Aparjods piektdien Soču olimpiskajā trasē Pasaules čempionāta Sprinta kausa sacensību kvalifikācijā uzrādīja ātrāko laiku, kamēr dāmu konkurencē pamatsacensībās iekļuva visas trīs sportistes.

Vīru konkurencē Sprinta kausā no Latvijas startēja Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Kristens Riks Rozītis un Aparjods.

Visveiksmīgākais starts padevās Aparjodam, kurš trasi veica 35,074 sekundēs un izcīnīja pirmo vietu. Viņš par 0,090 sekundēm apsteidza mājinieku Semjonu Pavļičenko, bet trešais bija Dāvids Gleiršers no Austrijas.

Sprinta kausa pamatsacensībās iekļuva arī Rozītis, kurš izcīnīja 14.vietu un tautietim zaudēja 0,398 sekundes. Kivlenieks uzrādīja 17.ātrāko laiku, bet Dārznieks finišēja trīs pozīcijas zemāk.

Pamatsacensībās iekļuva vien 15 ātrākie sportisti.

Tikmēr dāmu konkurencē kvalifikācijā startēja visas trīs vadošās sportistes - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne. 

Sprinta kausa pamatsacensības izdevās sasniegt visām trijām, labāko sniegumu demonstrējot Aparjodei, kura izcīnīja sesto vietu un līderei Viktorijai Demčenko zaudēja 0,174 sekundes. Uzreiz aiz Aparjodes finišēja Zirne, bet Cauce ierindojās 11.pozīcijā.

Piektdien kvalifikācijas sacensības paredzētas vēl divnieku ekipāžām, kur Latviju pārstāvēs brāļi Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Pirmās pamatsacensības sāksies plkst.13.30, uz starta dodoties divnieku ekipāžām. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Pagājušajā gadā pasaules čempionāta Sprinta kausa sacensībās brāļi Šici izcīnīja ceturto vietu, bet Putins/Marcinkēvičs ierindojās 12.pozīcijā. Dāmu konkurencē Cauce izcīnīja devīto vietu, bet Zirne ierindojās pozīciju zemāk. Savukārt starp vīriem Aparjods izcīnīja augsto piekto vietu, bet Rozītis ierindojās 12.pozīcijā.

Sestdien pasaules čempionāts turpināsies ar divnieku sacensībām, bet vēlāk trasē dosies dāmas.

Pēc pasaules čempionāta sportisti sezonu turpinās ar Pasaules kausa astoto posmu februāra otrajā pusē, kas norisināsies Altenbergā, Vācijā. Savukārt noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi