Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aparjods sezonu sāk ar 6. vietu Leikplesidā

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods piektdien Leikplesidā Pasaules kausa pirmajā posmā ieņēma sesto vietu, kamēr Gints Bērziņš ierindojās 16. pozīcijā.

Sezonas pirmajā posmā uzvaru svinēja Vācijas kamaniņu braucējs Makss Langenhans, kurš, tiekot pie labākajiem finiša laikiem abos braucienos, divu braucienu summā finišēja minūtē un 41,952 sekundēs.

Otro vietu ieņēma austrietis Jonass Millers, zaudējot uzvarētājam 0,446 sekundes, kamēr labāko trijnieku noslēdz cits Austrijas pārstāvis Niko Glairšers, kurš atpalika no vācieša 0,633 sekundes.

Divu braucienu summā Aparjods piekāpās Langenhanam 0,817 sekundes, bet Bērziņš bija par 1,790 sekundēm lēnāks.

Aparjods pirmajā braucienā trasi veica 51,266 sekundēs un bija piektais, kamēr Bērziņš finišēja 51,783 sekundēs, ierindojoties 16.pozīcijā. Pēc pirmā brauciena līderis bija vācietis Langenhans, kurš finišu sasniedza 50,944 sekundēs, un Aparjods no viņa atpalika 0,332 sekundes, bet Bērziņš zaudēja 0,839 sekundes.

Savukārt otrajā braucienā Aparjods pēc kļūdas trases vidusdaļā finišu sasniedza 51,503 sekundēs, tiekot pie astotā labā rezultāta otrajā braucienā, bet Bērziņš trasi veica 51,959 sekundēs, kas bija vien 17. labākais rezultāts.

Kopā startēja 26 kamaniņu braucēji, no kuriem pirmo 15 vietu ieguvēji sestdien sacentīsies Sprinta kausā.

Iepriekšējā sezonā Aparjods Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma sesto, bet Bērziņš - devīto vietu.

Sestdien notiks sacensības sieviešu vieninieku kamanām, kā arī Sprinta kausa mači visās četrās grupās.

Jau ziņots, ka piektdien divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja ceturto vietu, kamēr Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās 19.pozīcijā. Sieviešu divnieku sacensībās Anda Upīte/Sanija Ozoliņa un Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna ierindojās septītajā un astotajā pozīcijā.

Startam Pasaules kausa pirmajā posmā pieteikušies 26 dalībnieki vīriešu vieniniekos un 28 - sieviešu vieniniekos, kā arī 11 sieviešu ekipāžas un 19 vīriešu divnieki no 19 valstīm.

Pasaules kausa sezonas pirmais posms ASV trasē Leikplesidā notiks no 7. līdz 9.decembrim, otrais pēc nedēļas notiks Kanādas trasē Vistlerā, bet pēdējie divi Pasaules kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

Eiropas čempionāts no 12. līdz 14.janvārim notiks Pasaules kausa ceturtā posma ietvaros Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules čempionāts no 26. līdz 28.janvārim norisināsies Vācijas trasē Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi