Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aparjods un Bērziņš Vinterbergā iekļūst labāko desmitiekā

Latvijas kamaniņu braucēji Kristers Aparjods un Gints Bērziņš sestdien Vinterbergas trasē Vācijā ieņēma astoto un devīto vietu Pasaules kausa sestajā posmā, kamēr Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks bija attiecīgi 15. un 19.pozīcijā.

Pirmajā braucienā ātrākais bija austrietis Niko Glairšers, kurš trasi veica 52,121 sekundē, bet visi četri latvieši bija otrajā desmitā. 

Aparjods zaudēja 0,446 sekundes un bija 11., tālāk ar 0,451 sekundes deficītu 12.vietu dalīja Dārznieks un krievs Romāns Repilovs, bet uzreiz aiz viņiem bija Rozītis, kurš atpalika 0,465 sekundes. Bērziņam 0,539 sekunžu deficīts deva 19.vietu.

Otro vietu ieņēma itālis Dominiks Fišnallers, kurš bija 0,170 sekundes aiz līdera, bet 0,228 sekundes atpalika trešās vietas īpašnieks Johanness Ludvigs no Vācijas.

Silto laikapstākļu dēļ otrajā braucienā strauji kritās ledus kvalitāte, kas deva iespējas vairākiem sportistiem uzlabot savus rezultātus. Bērziņš braucienā bija ceturtais un Aparjods septītais, kas abiem latviešiem ļāva pacelties rezultātu tabulā.

Ludvigs arī otrajā braucienā bija trešais un ar to pietika uzvarai summā, 0,068 sekundes zaudēja otrajā braucienā 11.rezultātu uzrādījušais Glairšers, bet trešo vietu 0,181 sekundi aiz uzvarētāja ieņēma vēl viens austrietis Volfgangs Kindls, kurš pēc pirmā brauciena bija 18., bet otrajā uzrādīja labāko rezultātu.

Aparjods Ludvigam zaudēja 0,391 sekundi, bet Bērziņš atpalika 0,431 sekundi. Rozītis arī otrajā braucienā bija 14., summā no uzvarētāja atpaliekot 0,621 sekundi, bet Dārznieks uzrādīja 22.rezultātu un zaudēja 0,709 sekundes.

Piektdien Nāciju kausā startēja Riks Kristers Rozītis un Artūrs Dārznieks, bet vietu pamatsacensībās jau bija nodrošinājis Gints Bērziņš un Kristers Aparjods.

Aparjods trešajā posmā sarūpēja Latvijai vēsturē pirmo uzvaru vīriešu vieninieku sacensībās, tāpat viņam šosezon ir divas piektās vietas un viena 23.pozīcija. Savukārt piektajā posmā viņš ieņēma astoto vietu.

Latvijas vadošajam kamaniņu braucējam Aparjodam iepriekšējā sezona traumas dēļ noslēdzās jau decembrī, pirms tam viņam izcīnot trešo vietu Altenbergā. Dārznieks kopvērtējumā bija 14., bet Rozītis un Bērziņš ieņēma attiecīgi 16. un 17.vietu.

Svētdien sacentīsies sievietes un tiks aizvadīta komandu stafete.

Pasaules kausa sestajam posmam startēt pieteikušies 166 sportisti no 27 valstīm.

Nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi