Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī piektdien Pekinā bez latviešiem; par otro godalgu cīnās igauniete Sildaru

Pekinas olimpisko spēļu 15.dienā Latvijas sportisti nestartēs, bet frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru centīsies iegūt otro medaļu Igaunijai, savukārt no sestdienas laikapstākļu dēļ pārceltas sieviešu biatlona sacensības ar masu startu 12,5 kilometru distancē.

Neilgi pirms četriem naktī pēc Latvijas laika piekto un sesto treniņbraucienu aizvadīs bobsleja četrinieku ekipāžas. Starta sarakstā ir arī Oskara Ķibermaņa ekipāža, lai gan iepriekš ziņots, ka latvieši pēdējos braucienus varētu izlaist. Savukārt dienā plkst.14 pirmo un otro sacensību braucienu aizvadīs bobsleja sieviešu divnieku ekipāžas.

Kopumā piektdien medaļu komplekti tiks sadalīti piecās disciplīnās biatlonā, frīstaila slēpošanā, un ātrslidošanā, kā arī vīriešu kērlinga turnīrā ASV un Kanādas sportisti cīnīsies par bronzas medaļu.

Plkst.3.30 pēc Latvijas laika sāks frīstaila slēpotājas, kuras trīs fināla braucienos noskaidros uzvarētāju sacensībās uz rampas. Tiešraidē to vērot varēs Latvijas Televīzijas septītajā kanālā (LTV7).

Šajās sacensībās viena no favorītēm ir Igaunijas frīstaila slēpotāja Sildaru, kura kvalifikācijā sasniedza trešo labāko rezultātu. Ceturtdien 20.dzimšanas dienu nosvinējusī sportiste ir izcīnījusi pagaidām vienīgo Igaunijas medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs - bronzas godalgu sloupstaila disciplīnā. Tā ir Igaunijas pirmā medaļa ziemas olimpiskajās spēlēs pēdējo 12 gadu laikā.

Vīriešu hokeja turnīrā piektdien tiks aizvadītas pusfināla spēles. Plkst.6.10 pēc Latvijas laika par vietu finālā sacentīsies Somijas un Slovākijas valstsvienības, bet plkst.15.10 - Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) un Zviedrijas izlases.

Pēc tam plkst.8 pēc Latvijas laika sacensības no astotdaļfināla līdz pat finālam aizvadīs frīstaila slēpotāji krosa disciplīnā.

Cīņu par bronzas medaļu plkst.8.05 sāks Kanādas un ASV kērlingisti, bet plkst.14.05 par vietu sieviešu kērlinga turnīra finālā cīnīsies Zviedrijas un Lielbritānijas, kā arī Japānas un Šveices kērlingistes.

Saistībā ar laika prognozi par spēcīgu vēju un gaisa temperatūru zem mīnus 15 grādiem uz piektdienas plkst.9 pārceltas biatlona sacensības sievietēm 12,5 kilometru distancē ar masu startu. Sākotnēji šīs sacensības bija plānotas sestdien. Vīriešiem sacensības 15 kilometru distancē ar masu startu notiks iepriekš paredzētajā laikā piektdien plkst.11 pēc Latvijas laika.

Plkst.10.30 ātrslidotāji noskaidros uzvarētāju 1000 metru distancē. Līdz šim Pekinas olimpiskajās spēlēs Nīderlande ir izcīnījusi desmit medaļas ātrslidošanas disciplīnās, tomēr no četrām zelta godalgām tikai viena ir izcīnīta vīriešu konkurencē.

Plkst.12.30 daiļslidošanā īso programmu izpildīs pāri.

Pekinā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāv 57 sportisti 11 sporta veidos: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, frīstailā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā, šorttrekā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā.

Pekinas olimpiskās spēles notiek no 4. līdz 20.februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi