Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī Zubkovam atņem Soču zeltu, dodot iespēju Melbārža četriniekam kļūt par olimpiskajiem čempioniem

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien atņēma Krievijas bobslejistam Aleksandram Zubkovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to, visticamāk, par olimpiskajiem čempioniem kļūs latviešu pilota Oskara Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu.

Lēmums par medaļu pārdalījumu oficiāli jāpieņem Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF).

Zubkovs, tāpat kā virkne citu Krievijas sportistu, tika turēti aizdomās par dopinga provju viltošanu Soču Olimpiādes laikā. Šīs lietas izskatīja speciāla SOK komisija Denisa Osvalda vadībā, pēc kuras rekomendācijām, SOK arī pieņēmusi lēmumu atņemt Zubkovam zelta medaļas kā divnieku, tā četrinieku sacensībās.

Kā vēstīts, šonedēļ SOK atņēma Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram pienāksies bronzas godalga.

IBSF ceturtdien nolēma piemērot pagaidu diskvalifikāciju četriem Krievijas skeletonistiem - Tretjakovam, Jeļenai Ņikitinai, Olgai Potiļicinai un Marijai Orlovai. Tiesa, IBSF pašlaik lēmusi tikai par Krievijas atlētu nepielaišanu sacensībām, nevis medaļu pārdali.

Tāpat Zubkovam, kurš nesa Krievijas karogu Soču Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, piešķirta mūža diskvalifikācija no olimpiskajām spēlēm. Tiesa, 43 gadus vecais bobslejists licis punktu savai karjerai un strādā par Krievijas Bobsleja federācijas prezidentu.

Soču Olimpiādē bobsleja pilots Zubkovs ar stūmējiem Alekseju Vojevodu, Alekseju Ņegodailo un Dmitriju Truņenkovu, izcīnīja zelta medaļas četriniekos, kur otrā palika Oskara Melbārža ekipāža. Tāpat viņš ar Vojevodu triumfēja divniekos, kur Melbārdis ar Dreiškenu bija piektie, līdz ar to pēc krievu divnieka rezultātu anulēšanas latvieši būs ceturtie.

SOK disciplinārā komisija ceturtdien izskatīja arī Krievijas bobsleja pilota Aleksandra Kasjanova lietu par viņa iespējamo saistību Soču dopinga skandālā. Kasjanovs un Maksims Belugins divniekos bija ceturtie, līdz ar to, arī viņiem saņemot diskvalifikāciju, Melbārdim un Dreiškenam ir iespējas pat cerēt uz bronzas medaļām.

Četrinieku sacensībās Sočos trešie bija nu jau mūžībā aizgājušais amerikāņu pilots Stīvens Holkombs ar saviem stūmējiem, kuri tagad, visticamāk, tiks pie sudraba godalgām. Savukārt bronza tagad pienākas Kasjanovam, taču arī ja viņš tiks diskvalificēts, uz trešo vietu pakāpsies brita Džona Džeksona četrinieks. 14.vietu četrinieku sacensībās Sočos izcīnīja latviešu pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Vairi Leibomu un Raivi Broku.

Tikmēr divniekos par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs šveicietis Beāts Hefti, sudrabu iegūs Holkomba ekipāža, bet trešais būs Kasjanovs, ja vien netiks diskvalificēts. Divniekos 16.vietu izcīnīja Ķibermanis ar stūmēju Leibomu.

Tāpat SOK diskvalificējusi Krievijas ātrslidotāju Olgu Fatkuļinu, kura Sočos izcīnīja sudrabu 500 metru distancē, kā arī vēl vienu šī sporta veida pārstāvi Aleksandru Rumjancevu un bobslejisti Olgu Stuļnevu, kuri 2014.gada Olimpiādē netika pie godalgām.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Fakts
F
To visi jau Olimpiādē redzēja, ka Zubkovs un rossija šmaucas! Prieks, ka taisnība uzvar!
Neslāvs
N
Bet urloidālie dzimtļaudis pat tukšajā Soču trasē auro : " roSSeja, roSSeja" !
Atkal
A
politisks lēmums bez pierādījumiem. Nav nekāda prieka par medaļu, kura nav izcīnīta tarse', kur mūsējie nobrauca sliktāk, bet aizkulišu intrigās...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi